koeln   
01:25pm 05/07/2004
 
mood: ljoti labs
music: Descendence - kaadssakariigs vaaciesha punks
Baac, man nav nekaa taada, ko rakstiit, kaa iepriksheejaa postaa.. :((( ... ;)) Tagad ar salinieku esam tikko pamoushies, es veel paeedis pie Kjelnes jesusfreaks vadiitaaja (shis dyiivo kopaa ar veel 3 sakariigiem dyhekiem). Bet kopsh pagaajushaa posta esam apskatiijueshies Vrotslaw in Poland, parubiijushies ar igaunieteem tur centra parkaa (pirms tam salinieku panjeema menti pie dziesmas par drinkoshanu in public... bet viss izgaaja OK). A pilseeta baigi smukaa, tiktieshaam skaista un arii trafic daudz nav... Baigi labi no vroclavas tikaam uz Praagu, kur mashiinaa uzzinaajaam, ka tur notiek METALLICA koncis, nu, khmmmm.... uz to arii bijaam!!!!!! OK, man Metallica neizraisa tik speeciigas izjuutas, kaa saliniekam (shis taken kaadus 4 gadus par shiem fanoja), bet taapataas bij riktiig forshi. Tik vakaraa, tikushi praagaa secinaajaam, ka nu jau ir par daudz iespaidu-nespeejam visu kaartiigi noveerteet. To bad for us.. Bet vakaraa atkal atradaam vieteejos, kas paraadiija kur parubiities ß parks Lethna vienaa kalnaa. Tur viena no krutaakaam eiropas street skeita vietaam, baigi smukais skats un pilns ar zaalaajiem, kur parubiities. " naktis tur (ak jaa, un nu jau bez igaunieteem - shiis braucot uz praagu, aizbrauca uz salcburgu). Pa dienu izvazaajaamies pa praagu, bet taa arii neko nopietnu neizdaiijaam, ja vien pieshuvaam kaukaadas uzshuves sx bikseem, un vinjsh papraaktizeeja speeleejamaas dziesmas, bet ar peljnju praagaa nekaa-sx sagruzijaas, redzot, cik profesionaali ir vieni citi dzheki uz kaarlja tilta un tajaas piecaas minuutees, ko shis speeleeja liidz muus "tipa menti" paluudza aiziet (licenzi vaig), neviens neko neiemeta. Saaksim speeleet Kjelnee. Paqaraak daudz cilvinju tur.
Talaak tikaam ar vienu biezo liidzx robezhai, kur atkal bija interesanti-muus negribeeja laist paari robezhai, neticeeja, ka mees esam tie pashi, kuru pases mums ir liidzi, paarbaudiija visu maku, iztaujaaja, bet topmeer palaida. Biku uztraukums gan, bet vismaz draugiem ir ar ko atziimeeties :))))) Bet peec robezhas bija getto stopeeshana-uz lielcelja neviens muus akal nemiileeja, taapeec sadomaajaam iechekot mazpilseetinju. Taa arii dariijaam, bet tas viss mums prasiija kaadus 10 km walking lai tiktu apakalj uz celja (visur dziivnieku zhogs priekshaa). Bku viilosa raii vaacijas stopeeshanas iespeejaas... Bet tad muus bezceriigaa vietaa ar ziimi "uz augshu" :), muus panjeema chehu paaris. Liidz nirbergai, kur bijaam pus9os. Biku pamaldiijaamies, bet noleemeem iet iekshaa townaa, lai ar vilcienu brauktu uz Kjelni. Dabuujaam autinju, kas veda uz metro staciju (1 biljete visiem transportiem uz kaadu laiku, the same as in praha ß riktiigi kruta). Metrostacijaa atklaajaas, ka sx izmetis biljeti, ko veiksmiigi no musara izdabuuja (lats, kaa nekaa). Bet tad, kad viss likaas ok, secinaajaam, ka NAV GJITAARAS........... AAAAAiffffegf Now what?????? Buss jau bij aizbraucis, bet veiksmiigi izdevaas sarunaaties ar cita busa shoferi, kas peec trakaam paarunaam pa raaciju ieteica pagaidiit, liidz atbrauc shis no naakamaa reisa, kaa arii notika un dabuujaam gjitch apakalj!!!!!!! Bet peectam sx akal pazaudeeja biljeti... :))))))) Un tagad katraa tarnsportaa ir populaara fraaze "Gjitcha ir?" Centraa veel riktiigi izstaigaajaamies un secinaajaam, ka arii taa ir nezheeliigi kruta pilseeta!!!! Baigs emo.
No riita 6os izbraucaam uz kjelni (28 eiro maksaa wochenende ticket, kas deriiga 5iem cilveekiem-rihtig leet) peec 7aam stundaam 3 dazhaados cuugos bijaam klaat. Sx noposiij formulu vienaa pubaa, kur 0,2 alus maksaa 1,10 euro, kas laikam bija leetaakais cenjiks visos turienes pubos. Pirms tam veel secinaajaam, ka taa nezheeliigaa tautas masa, kas tur bija, ir deelj kjelnee notiekoshaa GEJU pasaakuma…. Bet peec F1 veiksmiigi tikaam laukaa no centra ar U-bahn, saliidzinoshi leeti parijaam kebabuis pie turkiem-Kamielim taisniiba, tas toch ir riktiig labs variants prieksh shejienes! Samekleejaam Jesusfreakskoeln maajvietu (tur 6.30 dievkalpojums), dabuujaam kaadu stndinju pagaidiit bet tag jau arii tur atveeraas.
A Jesusfreaks kaa veelaak noskaidrojaam, ir organizaajija, kas ir paraleeji katca cilvinja draudzes fishkaam. Saakumaa domaaju, ka uzsvars buus teshi uz Freaks, bet reaali redzeeju, ka it’s all about Jesus there!!!!! Riktiig daudz cilvinju tur, kaadi 30, 40 mazaa telpaa. Sakariigs vaards no vadiitaaja, daudz lieciibu, atklaatiiba un nepispiestiiba- riktiig iegriezh!!!! Peectam veel palikam tur liidz kaadiem 11iem, kameer leenaa garaa vsi aiztinaas, uzspeeleejaam galda futbolu, parunaajaamies,parijaam un tad ar metro devaamies pie Pascaala (tas sho vadiitaajs). Wow, taadi paartamenti!!!! Riktiigi liels, arii viss ar posteriem nolikts, 2 bee em haa veljuki, dafiga skeita un bmx fishkas, un skariigi flatmeits. Tad liidz kaadiem 2iem iechekojaam biku sho muzoonu, paraadiiju ch punku, kas man. Aizgaajaam guleet, ko izdariijaam riktiigi kruta :))) Tagad biku liist, bet jaatinaas uz centru meegjinaat kauko uzspeeleet. Lai saliniekam sanaak, es neko nedariishu, jo nav veerts sist ritmu cilveekam bez ritma izjuutas... :)))
Paldies tiem, kas luudz par mums, (taa liekas, ka tas ir riktiig paliidzeejis..)
Paudies, VIUX, par somu, nezheeliigi noder!!!!
Paldies tiem, kas ir ieposteejushi, prieks kauko dzirdeet no maajaam !!! Biku jau pietruukst saveejo…
bye