D[i]SC
dsc
.:.:.:.:. .: ...
Janvāris 2008
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Brutalniks

1.Mpls komutatora darbiba:
*MPLS darbības pamatā ir iezīmju piešķiršanas, maiņas un pārsūtīšanas (label swapping forwarding) algoritms. Tā pamatdarbības ir iezīmju sadalīšana un signalizācija. MPLS tīkla ieejas mezglā paketes tiek sadalītas pa klasēm un tām tiek pievienota sākotnējā iezīme. Sekojošos tīkla komutācijas mezglos maršrutētāji ignorē paketes tīkla līmeņa (IP) adresi un analizē tikai iezīmi. Atbilstoši saņemtajai iezīmei tiek atrasts tālākais ceļš tīklā, piešķirta jauna iezīme un pakete tiek komutēta uz izejas interfeisu (portu), lai to pārsūtītu uz nākamo tīkla mezglu. Nonākot pēdējā MPLS tīkla komutatorā, iezīme tiek izņemta un tālākai pārsūtīšanai tiek izmantots IP paketes virsraksts. Informācijas apmaiņai starp maršutētājiem iezīmju komutācijas ceļa izveidošanas procesā pielieto iezīmju sadalīšanas protokolu (Label Distribution Protocol – LDP), kurš kā transporta protokolu izmanto TCP.

3.Maršrutētājastruktūra un darbības princips:
*Maršrutētājs ir ir programmētas vadības iekārta, kas izmanto vienu vai vairākas metrikas (pazīmes) lai noteiktu optimālo tīkla slodzes plūsmu virzienus. Maršrutētājs darbojas OSI sistēmas trešajā līmenī un izmanto tīkla līmeņa informāciju. Maršrutētāji galvenokārt ir vajadzīgi, lai izvēlētos datu nosūtīšanas ceļu izkliedētā tīklā. Lietotāji, lai nosūtītu savus datus tīklā, norāda tikai saņēmēja abonenta adresi. Šie dati tīkla sazarošanās punktos nonāk maršrutētājos, kuri nosaka tālāko datu nosūtīšanas virzienu. Pie tam maršrutētājs izvēlās optimālo ceļu. Ceļa optimālumu nosaka ar skaitliskiem raksturojumiem, kuri izveido metrikas. Pēc veiktspējas kritērija maršrutētājus iedala augstākās, vidējās un zemākās klases maršrutētājos. Taču galvenie darbības principi tiem ir vienādi. Augstas veiktspējas maršrutētājus izmanto vairāku tīklu apvienošanai, tie satur līdz 50 portiem lokālo un globālo tīklu pieslēgšanai. Tie spēj apkalpot vairākus interfeisus un protokolus. Maršrutētāju pieslēdz Internet tīklam ar modemu. Zemākās klases maršrutētājus izmanto lai pieslēgtu ofisa lokālo tīklu firmas tīklam. Tie satur vienu vai divus lokālā tīkla pieslēgšanas portus (parasti Ethernet) un vienu vai divus globālā tīkla pieslēgšanas portus.

2.ewsd tipa komutacijas mezgla telpas-laika komutatora darbibas princips:

Komutatora ieejās pakešu plūsma ir mainīga. Vienā ieejā ienākošajām paketēm var būt dažādas saņēmēja adreses un tās jāpārkomutē uz dažādām izejām. Tāpat iespējama situācija, kad dažādās ieejās vienā laikā pienāk paketes ar vienu to pašu saņēmēja adresi un tās jākomutē uz vienu izeju. Bet tā kā viena komutācijas laika intervālā caur katru izeju var nosūtīt tikai vienu paketi, šajās ieejās tiks aizkavēta nākamo pakešu komutācija. Samazināsies komutatora darbības efektivitāte. Viens no variantiem kā to novērst ir izveidot katrā ieejā vairākas rindas, atbilstoši izejām, un, izmantojot komutēšanas rindu veidotāju, pārsūtīt nākamo paketi no rindas, kurai nepieciešamā izeja ir brīva.
Tīklos ar Gigabitu un arī lielāka ātruma kanāliem var izmantot paralēlo komutāciju. Tādā gadījumā līnijas ieejas moduļa demultipleksorā katru paketi sadala fragmentos un katru fragmentu komutē caur atsevišķu komutatoru. Izejas līnijas multipleksorā fragmentus savieno un atjauno sākotnējo paketes formātu.
Zemāk redzamajā zīmējumā redzama paralēlo komutatoru grupa, kas sastāv no trim 4x4 komutatoriem – ar četrām ieejām un četrām izejām katrs. Komutatoru grupai ir pieslēgtas četras liela ātruma līnijas. Katra līnija caur demultipleksoru ir pieslēgta katram komutatoram. Tas dod iespēju katru ienākošo paketi fragmentēt trīs vienādās daļās un katru daļu vienlaicīgi komutēt izejā. Tādā veidā var komutatoros izmantot gandrīz trīs reizes lēnākas darbības elementus. Lai izeju nevienmērīgas noslodzes gadījumā nodrošinātu vienlaicīgu ievadu komutatori izveidoti ar buferiem izejā

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: