Ideju arhitektūra - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
a girl

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Pogas pienākumi 28. Dec 2010|10:52

dreamcatcher
Ir vecāki, kuri sūdzas par to, cik šausmīgi daudz laiku viņiem aizņem bērni, par to, kā viņi neguļ naktis un tikai brēc vienā brēkšanā. Man šādas izjūtas nav īsti pazīstamas. Un man liekas, ka recepte tam ir vienas fizioterapeites vārdi:"Nedariet bērnu vietā viņu pienākumus."
Kā jau katram cilvēkam, arī Pogai jau ir savi pienākumi. Šobrīd tie ir 3: ēst, augt un mācīties. Lietas, kuras neviens cits viņas vietā izdarīt nevar.
1)Pa dienām viņa parasti ēd no pudelītes, un dara to pati (mums ir atstrādāta hendsfrī sistēma), jo ne man, ne kādam citam pat prātā vairs nenāk palīdzēt viņai ēst. Tas jādara pašai.
2)Bērni aug guļot. Šo lietu arī neviens cits nevar izdarīt viņas vietā, tādēļ viņa ļoti apzinīgi guļ. Naktī vidēji 9 stundas no vietas. Un pa dienām vēl kādas 4-7 ārā (pat tādos mīnusos, kad es pati degunu laukā netaisos bāzt). Un man pat prātā nenāk viņu celt, lai dotu ēst vai darītu ar viņu vēl sazin ko.
3)Bērni mācās spēlējoties un vērojot. Un arī tas ir jādara viņiem pašiem. Pietiek ja viņiem klēpī noliek mazu mantiņu vai nosēdina pretim televizoram, nekas vairāk no vecākiem vairs nav nepieciešams, lai uz kādu stundu būtu miers. Ir aplami sēdēt visu to laiku bērnam pretim un bez apstājas grabināt viņam pie auss grabuli. Tas ir tas pats, kā skatīties uz kārdinošām kūkām, kurām, protams, nevar pieskarties. Nedrīkst spēlēties bērna vietā.
Lūk tā arī ir mana recepte brīvākiem brīžiem - es vienkārši nedaru lietas viņas vietā. Un ziniet, ir forši! Ir tieši tā, kā es Kristam teicu - bērni ir kā jauns mīļākais hobijs, kurš, protams, prasa gan laiku, gan papildus izdevumus, bet ieguvums un gandarījums ir daudz lielāks.

Lai jums visiem kādreiz vismaz uz pusi tik forši cilvēki kā Poga!
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.