Satellite World
Tuesday, August 9th, 2005

Date:2005-08-09 11:23
Subject:Sākums
Security:Public

Tātad, ar šo viss sākas. Cerams, turpināsies pietiekoši ilgi.

Situācija ir tāda, ka es kādu laiku esmu darbojies ar satelīta televīzijas uztveršanu, esmu savās mājās radījis situāciju, ka man televīzijā ir, ko skatīties. Tas nebija viegls darbs, nauda ir iztērēta pietiekoši, lai gūtu pieredzi, ar kuru es labprāt padalītos ar citiem, kuri tikai tagad plāno savu ceļu satelīttelevīzijas pasaulē.

Manas intereses, respektīvi, kā dēļ es apgreidoju savu TV, ir sekojošas: labas filmas, labi seriāli, populārzinātniskas programmas, koncerti, sports (galvenokārt futbols). Valodu zināšanas - angļu (ļoti labi), krievu (ļoti labi), vācu (vidēji), itāļu (minimāli), franču (tuvu nullei). Ja jūsu intereses ir līdzīgas, tad varat sekot līdzi notikumiem šajā lapā.

Pavadoņi (jeb satelīti), kuru signālu es uztveru: Sirius 5E, Hotbird 13E, Astra 19.2E. Viss. Man pietiek. Vēl Latvijā ir populāri uztvert signālu no pavadoņa, kas rāda NTV+ paketi, taču mans mērķis ir skatīties TV bez maksas, kas NTV+ gadījumā nav iespējams. Runājot par maksas TV satelīttelevīzijā, Latvijā ir pieejama Viasat Baltic pakete, par kuru, pēc manām domām, nav vērts maksāt. Es šīs programmas paskatījos, kad tās bija iespējams redzēt bez maksas - pilnīga nulle. Okei, ja citu nav, ko skatīties, tad labi, bet, vismaz pagaidām, ir situācija, ka citu IR, ko skatīties. Viasat Nordic ir cita lieta - cepuri nost, ideāla televīzija, taču priekš Latvijas šī pakete oficiāli nav pieejama.

 TV dekoderis, kuru lietoju - Dreambox 500-S. Tas mazais. Cena ap 150 Ls. Es pasūtīju no Vācijas, sanāca lētāk. Principā, cilvēki stāsta, ka 7000 sērijas Dreamboxi ir labāki, taču mani pilnībā apmierina šis piecsimtais.

Īsumā par dekoderi. Aparāts ir kā jau jebkurš dekoderis - mazs dators. Taču atšķirībā no citiem, šim operētājsistēma ir linux, kuram var brīvi pieslēgties ar standarta metodēm un programmēt visu, kas nepieciešams. Ir pilna pasaule ar entuziastiem, kas ir saprogrammējuši lietotāja interfeisus (lietoju Hydra Phoenix (vairs netiek uzturēta, bet arī nav vajadzības)) un, pats galvenais, emulatorus, kas atver kodētās TV programmas, ar nosacījumu, ja ir zināmi kodi.

Kodus šajā lapā nemeklējiet. Nav un nebūs. Ir pilns internets, nav te man ko dublēties. Google pazīstat, ja?

Tātad, tas bija ievads. Tālāk sākumā intensīvi aprakstīšu gandrīz visu, kas patreiz ir pieejams, pēc tam sekosim līdzi izmaiņām. Izmaiņas, diemžēl, pārsvarā būs negatīvas, taču es lieku lielas cerības uz hakeriem, ka viņi mums spēs piedāvāt arvien vairāk un vairāk programmas!

1 comment | post a comment



Date:2005-08-09 11:50
Subject:FREE TV
Security:Public

Pirmais, ar ko sāksim, ir FTA (Free To Air) kanāli, kuru uztveršanai nav vajadzīgs nekas vairāk kā antena, jebkurš dekoderis un divas rokas (derēs pat abas kreisās).

Protams, viss, kas ir par brīvu, nav tik labs, kā tas, kas ir par maksu, taču tik un tā FTA satelītkanāli ir kas daudz vairāk un, galvenais, labāk nekā 5 Latvijas televīzijas.

Principā, ja jūsu vācu valoda ir pietiekoši laba, tad īpašai vajadzībai pēc maksas kanāliem jums nevajadzētu būt, jo vācu FTA televīzijas piedāvā plašu programmu klāstu jebkurai gaumei. Tā kā Vāciski runājošā Eiropa ir liela, reklāma ir daudz, tātad naudas arī ir daudz, līdz ar to iespējams nopirkt labas filmas un citas pārraides, par kurām vidusmēra Latvijas TV skatītājs var tikai sapņot.

Ja jūsu vācu valodas zināšanas nav tik labas, izmantojiet vācu kanālus, lai zināšanas uzlabotu!

Pārsvarā visi vācu kanāli atrodas uz Astra 19.2E. RTL, Pro7, VOX, SAT.1, 3sat noteikti jau ir pazīstami no kabeļtelevīziju piedāvājuma. Taču tas nav viss. Patiesībā tā ir tikai maza daļa no vācu kanāliem. Liekas, ka visas vācu sabiedriskās televīzijas raida caur satelītu, tāpat arī visas komerctelevīzijas. Gandrīz visas pieejamās, kā arī dažas nepieejamās vācu TV programmas ir apkopotas Kabel Eins lapā (http://www.kabeleins.de/).

Starp citu, ja reizi linki, tad http://www.lyngsat.com/ ir, liekas, labākā lapa, kur apskatīt visu, kas varētu būt pieejams jūsu TV.

Ieviešot satelīttelevīziju, jums būs viens neabšaubāms pluss - ziņu kanāli! Ja jūs vēlaties iegūt informāciju no LNT vai Panorāmas, esiet gatavi, ka ziņas pārsvarā būs novecojušas, dažreiz pat 2 dienas vecas. Es nezinu, ar ko tas ir sasitīts, ar tulkošanu, vai informācijas pārbaudīšanu, taču tā tas ir. Satelīttelevīzijā pieejamie ziņu kanāli ir CNN, BBC World, SKY News, CNBC (angļu), EuroNews (dažādās valodās)n-tv, N24 (vācu), TG24 (itāļu). Liekas, ka frančiem nav savs ziņu kanāls. Krieviem arī nav, bet drīz būšot (reālā propaganda). Bez tam EuroNews ir pieejams arī krieviski.

Angliski, praktiksi nekā cita bez ziņu kanāliem nav. Visi brīvie kanāli, kas ir angliski, atrodas uz Astra 28.2E, taču tur viss ir saorganizēts tā, ka ārpus Lielbritānijas tos kanālus uztvert ir grūtības. Bet žēl, būtu laba lieta.

Krieviski. Ir kanāli. ORT starptautiskā versija un RTR Planeta. Tagad nesen arī TVCi. Nav tā, ka tur būtu daudz, ko skatīties, taču jāatzīstas, ka neesmu arī īpaši meklējis. TVCi ir jauns kanāls; ko tur rāda, vēl neesmu apskatījies.

Krieviski rāda ukraiņu kanāli, kas ir pieejami no Sirius 5E. Ir krievu oriģinālraidījumi, kā arī filmas krieviski ar ukraiņu subtitriem. TV programmu ukraiņu kanāliem var dabūt http://www.vsetv.com/. Vēl labs kanāls priekš filmām ir Adjara TV gruzīnu kanāls. Viņiem naudas autortiesībām nepietiek, taču vēlēšanās rādīt labas filmas ir spēcīgāka par likumdošanu.

Itāļu kanāli nav daudz, taču ir. Visi RAI, kā arī Mediaset pakete. Sliktā ziņa ir tāda, ka tiešām skatāmas pārraides tiek kodētas. Piemēram, UEFA Čempionu līgas futbols.

Franču kanālu zonā tagad it kā notiek kaut kādas pārmaiņas, tāpēc es nekomentēšu šo lietu. Par to vēlāk, kad aprakstīšu visus franču kanālus - gan maksas, gan bezmaksas.

Šāda ir situācija bezmaksas kanālu jomā.

post a comment



Date:2005-08-09 16:38
Subject:Sporta kanāli
Security:Public

Šajā reizē apskatīšu pieejamos sporta kanālus no pavadoņiem 5E, 13E, 19.2E.

Uzreiz informācijai. Es nestāstīšu, KĀ var dabūt maksas kanālus, neabonējot tos. Ar informāciju ir pilns internets, katrs ir aprakstījis sev tīkamāko veidu. Meklējiet, mēģiniet. Kas meklē, tas atrod. Veiksmi!

Uz Sirius 5E nekā, kas būtu pieejams bez maksas, nav. Ir Viasat sporta kanāli, taču tos iespējams dabūt tikai par maksu, jeb arī ar Card Sharing metodi, kuru es nekad neesmu izmantojis. Pārāk ķēpīga lieta.

Eurosport. Jums droši vien vienmēr ir licies, ka Eurosport ir viens kanāls. Nekā. Ir pieejams starptautiskais Eurosport (kodēts). Droši vien visi ir redzējuši šo kanālu, tāpēc nav vērts stāstīt, kas tur tiek rādīts.

Ir vācu Eurosport. Šis ir vienīgais no visiem Eurosport, kurš nav kodēts. Pārsvarā rāda to pašu, ko starptautiskais, ar dažiem izņēmumiem.

Ir pieejams arī franču Eurosport un Eurosport2. Komentāri ir franciski, programma diezgan atšķiras no starptautiskā kanāla. Fokusējas uz sporta veidiem, kur piedalās Francijas izlase jebkurā sporta veidā. Gadās, ka parāda futbolu (Francijas 2. līga, UEFA kauss u.tml.).

FTA ir kanāls, kurš raida no Apvienotajiem Arābu Emirātiem un saucas EDTV Sport. Man dažkārt ir izdevies uztrāpīt uz kādu sporta apskatu, kurš bieži vien ir oriģinālvalodā, taču ļoti reti. Ja interesē arābu futbols, tad šis ir kanāls, ko skatīties. Nelaime tāda, ka šī kanāla mājas lapa ir tāda, kā ir (http://www.dubaitv.ae/sports/home.asp), tāpēc programmu laicīgi iegūt nav iespējams.

FTA raida itāļu kanāls RaiSportSat. Pārsvarā raida sporta veidus, kas notiek Itālijā (futbola zemākās līgas, piemēram) un kuri nevienu neinteresē. Dažreiz notiek brīnums un šis kanāls parāda kaut ko skatāmu, piemēram, tagad PČ vieglatlētikā. Taču tas notiek ļoti reti.

Polsat Sport (kodēts). Protams, kā var noprast no nosaukuma, fokusējas uz poļu sportistiem. Tomēr ik pa laikam kaut ko interesantu parāda. Piemēram, vācu bundeslīgu (futbols).

DSF. Brīvais vācu kanāls. Pirms ievilku satelītu, man šis kanāls atmiņā bija palicis kā nevērtīgs. Biju patīkami pārsteigts. Ļoti bieži gadās, ka rāda interesantus sporta veidus. Protams, fokuss ir uz vāciešiem, taču, tā kā šī tauta piedalās pilnīgi visur, daudz arī iespējams redzēt. Un kas ir pats jaunākais un patīkamākais - UEFA superkausa spēle Maskavas CSKA pret Liverpool šajā kanālā tiks rādīta LIVE!

Motors TV. Dažādas motorsportu pārraides. Kas interesē mani, ir DTM LIVE!

Un, protams, dažādus sporta veidus rāda dažādas sabiedriskās televīzijas. Atliek tik sekot līdzi programmai mājas lapās.

2 comments | post a comment


browse days
my journal