per silentium ad as†ra mille - šahīdu miera josta [entries|archive|friends|userinfo]
باب

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

šahīdu miera josta [May. 31st, 2016|03:42 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
pēc manas necilās saprašanas, šis ir izcils veids, kā pārbaudīt sēklu dīgtspēju un diedzēt sēklas vispābā, it īpaši tādas, kas tiepjas un dīgst tikai pēc entajām nedēļām.
ja tās vnk sakaisu zemē, es tai laikā noteikti pamanos augsni ar visiem īrniekiem izkaltēt. vai, attiecīgi, izmisumā noslīcināt.

ņemam tualetes papīru, teiksim, 9 kvadrātiņu garumā un uzplājam to uz iepriekš izgriezas polietilēna plēves (gruntīgākas par pārtikas plēvi; man aiz sōfas mētājās burbuļplēves atgriezumi).
plēvi der nogriezt kādu centimetru šaurāku par tuočpapīru, kuru samitrina, un apm. centimetru no augšmalas izkaisa sēkliņas. patlaban dikti gaidu Lauru Tai 42 izdīgstam.






iegūto sēklu jostu satin rullītī un ievieto burciņā, kurā ieliets ūdens pāris cm augstumā. ūdens kapilāri celsies augšup un nodrošinās sēklām nepieciešamo mitrumu. arī gaisa tur būs gana. tādējādi minimālā vietā var procesēt negantu sēklu daudzumu. iesākumā es burciņas pārsedzu ar Gaskoņas Kadetu kafijas krūzītēm, kurās sašķēpelēti caumuri, tam pašam gaisam.

lūk, viens augs no pagāšnedēļ izsētajaiem izrāda lielu interesi par šo pasauli, kamēr pūķazāle, krūmmellenes, un 9 šķirņu čiļagas vēl mulsi apsver nākotni caur man neviedamu risku analīzi. nekas, nekas, putniņi. kur jūs man citur dēsaties?!

LinkLeave a comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]blond
Date:May 31st, 2016 - 04:04 pm
(Link)
Lieliski!
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:May 31st, 2016 - 04:09 pm
(Link)
:*
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:May 31st, 2016 - 05:10 pm
(Link)
super! centīšos atcerēties. mana māte citreiz ņemas kaut ko ar sēklu sasaldēšanu, izmērcēšanu un tikai tad stādīšanu, bet es pati no paciņām šogad pirmo reizi audzēju stādiņus (un tāpat aizmirsa palaistīt un izkaltēja, bet mums šogad tāpat gana liels tas dārziņš)
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:June 1st, 2016 - 10:35 am
(Link)
par vairākiem augiem ir dzirdēts, ka sēklas dīgst tikai (vai vismaz labāk) pēc stratifikācijas, kad tās noteiktu laiku tur apstākļos, kas simulē ziemu.
man arī drauga atsūtītās Carolina Reaper sēklas gandrīz pusgadu ledusskapī nogulēja. bet vairums sēklu bez tā var iztikt.

es tagad mēdzu iegādātajām (vai vecām, ar neskaidriem termiņiem) sēklām ar augšminēto metōdi pārbaudīt dīgtspēju vēl pirms sējas. patur 10-20 sēkliņas šādā rullītī un kā Karlsōns ik pa pārdienām čeko, cik ir izkāpušas no miega gultas. šādi visām sēklām tiek nodrošināti vienādi apstākļi galvenajos parametros: sabalansēts mitrums un gaiss.

veiksmi dārzdarbos! ;)
[User Picture]
From:[info]bljanna
Date:May 31st, 2016 - 05:17 pm
(Link)
Kūl!
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:June 1st, 2016 - 10:35 am
(Link)
Danke :)
[User Picture]
From:[info]lavametender
Date:May 31st, 2016 - 10:26 pm
(Link)
o! aha! jup!
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:June 1st, 2016 - 10:48 am
(Link)
ar skubu-dū-bī-dū! :)
[User Picture]
From:[info]porkus
Date:June 1st, 2016 - 05:32 am
(Link)
ko tik tā burbuļplēve nepiedzīvo
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:June 1st, 2016 - 10:21 am
(Link)
Tu visu pareizi atceries, Ričard! ;)