Dementia's Journal

> recent entries
> calendar
> friends
> profile

Tuesday, June 29th, 2004
5:20p - burzhuju cuukas!
nejaushi uzgaaju gorkija "amerikaa". uz vaaka atteelotie 2 melnaadainie ieslodziitie jau lika noprast, kaada shii graamatinja buus, bet nu, luuk, fragments no njujorkas jeb "dzeltenaa saatana pilseetas" apraksta:
"Ietves pielijushas cilveeku kjermenju tumshajaam straumeem. Visas galvas vienaadi segtas apaljaam cepureem, un visas smadzenes - tas redzams no aciim - jau snauzh. Darbs beidzies, nav ne par ko vairs jaadomaa. Visi domaa tikai saimnieka labaa, par sevi nav ko domaat; ja ir darbs - buus maize un leetas izpriecas, aarpus taa cilveekam Dzeltenaa Saatana pilseetaa nav nekas vajadziigs.
Ljaudis dodas uz savaam gultaam, pie savaam sievieteem, saviem viirieshiem, un nakti smaciigajaas istabaas, sviedraini un glumi nosviidushi, skuupstiisies
[kapitaalistu maitas, ne?], lai pilseetai dzimtu jauna, svaiga bariiba..."
Veel savdabiigi divdomiigs kaada Īstendas jauneklja apraksts:
"Jauneklis, ljoti baals un vaajsh, atspiedies pret laternas stabu, veras peleekaam aciim ielaa un briizham sapurina cirtaino galvu. Vinja rokas iebaaztas dzilji bikshu kabataas, un tur krampjaini kustas pirksti..." [nu vismaz kaads priecinjsh veel palicis]

Labi gan, ka shajaa okeaana krastaa autora liidzcilveeki un veel paaris miljoni dziivoja praata, domu briiviibai labveeliigaa un paartikushaa sabiedriibaa.
Labi gan..


current mood: cigorinju saldeejumains
current music: George Gershwin- Rhapsody In Blue

(4 comments |comment on this)


<< previous day [calendar] next day >>

> top of page
Sviesta Ciba