politiskās pārdomas - Post a comment
( Read Comments )
TimeText
10:30 am

[info]clownpolitic

[Link]

“Humanitārā kolonna” - Kremļa veiksmīga informatīvā provokācija.
Lielāko daļu sabiedrības tuvākās dienās tracinās Krievijas “humanitārā kolonna”, kura pārvietojās Krievijas teritorijā un tiek uzskatīta, kā palīdzība Luhanskas iedzīvotājiem. Šo notikumu var vērtēt, kā vienu no veiksmīgākām Kremļa informatīvām provokācijām.

Operācija sākās ar nopludināto video un foto, kuros var vērot Tamaņas motostrēlnieku divīzijas karavīrus, kuri nakts laikā pārkrāso militārās kravas mašīnas baltā krāsā. Nopludinātā informācijā tiek minētas 300 kravas mašīnas. Papildus tiek nopludinātas divas fotogrāfijas ar bruņutransportieri un tanku, kuri arī pārkrāsoti baltā krāsā. Tajā pašā vakarā Krievijas ārlietu ministrs Lavrovs paziņo, ka Krievijas “humanitārā kolonna” dodas uz Luhansku un tas ir saskaņots ar Sarkanā Krusta organizāciju un Ukrainas valdību. Ārlietu ministra paziņojums tiek raidīts Krievijas medijos, bet Sarkanā Krusta un Ukrainas viedoklis nē.

Visi reģionālie un starptautiskie mediji seko kolonnas virzībai. Sociālo tīklu lietotāji bārsta ar sazvērestības teorijām un baidās, ka kolonnas saturs ir militāra rakstura. Šausmas pārņem visus. Šausmas no nezināmā. Mērķis ir sasniegts un Kremlī priecīgi aplaudē.

Kremlis pielietoja informatīvo provokāciju ar kuru nav iespējams zaudēt, jo pie visiem iespējamiem variantiem viņu tēls ir balts un pūkains. Kādi ir iespējamie attīstības varianti?
1. Ukraina atsakās pieņemt “humanitāro kolonnu” un neielaiž to valstī. Krievija iegūst trumpi, stāstot visiem, ka “Kijevas fašistiskā hunta” atsakās palīdziet saviem iedzīvotājiem karadarbības zonā un tāpēc ir slikti.
2. Ukraina ielaiž kravu un izdala to Luhanskas iedzīvotājiem. Krievija iegūst miera uzturētāja statusu, faktiski ieņem Ukrainas teritoriju un netiek uzskatīta, kā militārā konfliktā iesaistītā puse. Kremlis nav vainīgs un vainu var novelt uz teroristiem.
3. Ukraina ielaiž kravu, bet tā tiek pakļauta artilērijas apšaudei vai nu no Krievijas teritorijas, vai Ukrainas. Kremlis iegūst iespēju iebrukt Ukrainā, ja apšaudes rezultātā iet bojā valsts pilsoņi.

Šāda tipa operācija ir labi zināmas. 2010. gadā seši kuģi ar “humanitāro kravu” mēģinājuši pārtraukt Gazas sektora blokādi, kuru noteica Izraēla. Izraēlas specvienība ieņēma kuģus un operācijas rezultātā gāja bojā 9 “humanitāriji”, kuri ar aukstiem ieročiem metās virsū specvienības vīriem. Notikumam sekoja visi mediji un Izraēla tika spēcīgi kritizēta. Toties saglabāja savu teritoriju. 1992. gadā Gruzijas-Abhāzijas karā Krievija “humanitārās palīdzības” veidā piegādāja Abhāzijas separātistiem artilērijas iekārtas un lādiņus. Rezultātā Gruzija zaudēja teritoriju.

Kremli pilnīgi absolūti neinteresē Luhanskas iedzīvotāju liktenis, jo līdzīgās humanitārās kolonnas nekad netika organizētas, kad Krievijā notika kāda lielas dabas katastrofas. Nekad. Šogad Sibīrijā notika lieli plūdi, bet tās iedzīvotāji tā arī palika bez palīdzības no Maskavas. Kremli interesē tikai vienīgi savas intereses. Neaizmirstiet, ka valsts prezidenta amatu ieņem Valsts Drošības komitejas darbinieks, kurš pielieto viszemiskākās cīņas metodes un viņam nav zināmas nekādas morālas vērtības. Morālās vērtības padara viņu tikai vājāku.

“Humanitārā kolonna” - pievērsiet uzmanību, ka Krievijas mediji lieto vārdu “kolonna” vairāk nekā “palīdzība”.
Reply:
 
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:
Powered by Sviesta Ciba