[info]citatomans rakstīja
1. Februāris 2006, 16:40

Karpas kundzes ziņkārība

Karpas kundze jau bija gados, bet ziņkārīga vēl arvien tikpat ļoti kā bērnībā, kad sava netikuma dēļ gandrīz zaudēja dzīvību un tika izcepta uz pannas.

Kaut kā viņai vienmēr bija paveicies savu milzīgo ziņkārību savienot ar veiksmi un uz makšķernieku viltībām neuzķerties. Tā arī šoreiz, novembrī, kad visas sugas māsas jau bija kļuvušas mazliet lēnīgas, gaidot ziemu, Karpas kundze lēnīgi peldēja Lielupes ūdeņos un uzmanīgi vēroja, vai negadīsies kas interesants. Peldēja, peldēja, līdz nonāca Lielupes ūdeņos pie Valgundes, kur tieši šajā dienā divi vīri ar tīklu zivis zvejoja, ne gaidīdami, ne cerēdami uz lielām zivīm, jo šis tīkls ar nelielajām acīm nemaz nebija tām domāts. Viņi, protams, arī nezināja, ka Lielupes dziļajos ūdeņos mīt kāda ļoti ziņkārīga Karpas kundze.
Tā bija glīta – kā jau viņas sugas māsas: ķermenis samērā augsts, no sāniem nedaudz saplacināts, mute vērsta uz leju.
Peldēdama garām, Karpas kundze jau bija pamanījusi interesanto tīklu un nevarēja atturēties «nepalūrējusi» pa acu caurumiem iekšā – kas ta' tur varētu tāds labs būt ieķēries? Palūrēja un par savu ziņkārību arī saņēma atmaksu. Viņas mute ar biezajām lūpām ieķērās tīkla acī, un prom Karpas kundze tā arī vairs netika. Bet zvejotāji, tīklu ārā velkot, ieraudzīja ko necerētu – milzīgu (apmēram 12 kilogramu smagu) karpu, kas no ārpuses tīklā bija ieķērusies ar muti. Daudz nedomājot, viņi Karpas kundzi vilka laivā un priecājās, ka izdevies noķert mūža zivi!

(Lasīt komentārus)
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Augusts 2007

Svētdiena Pirmdiena Otrdiena Trešdiena Ceturtdiena Piektdiena Sestdiena
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Powered by Sviesta Ciba