Nov. 1st, 2010 @ 08:56 pm
Iepriekšējās nedēļas pagājušas diezgan interesanti. Sākot ar patīkamiem pavērsieniem darba frontē un beidzot ar atziņu, ka pieliet lampu otrdienās nav tas labākais plāns produktīvai darba nedēļai (tiesa vakars "izdevās", maršruts: kolonāde, t/c Olimpija, autostāvvieta, t/c Olimpija, 85. gada Ford sierra, t/c Olimpija, t/c Olimpijas apsargu istaba, parks (?), t/c Olippija 2. stāvs (!), atpakaļ pie forda un to mazliet pademolēt).

Šajā nedēļas nogalē iestājās atziņa "enough is enough", tas gan neliedza aizlaist uz Medieval Child un pēc tam arī vēl šur tur. Tajā koncertā redzēju līdz šim labāko robot dance ever. Džeks izskatījās pēc visneinteresantākā cilvēka ever, nu tipa, 170 cm garš, 56 kg, īsiem matiem, ģerbies viscaur pelēkā, pēc izskata 32 gadus vecs, lai gan viņam ir 19, un droši vien vārdā Vadims. Dance moves izpaudās kā epileptiska ķermeņa liekšana uz priekšu un atpakaļ ar minimālām variācijām uz abām pusēm. Varēja redzēt, ka tehnika ir piekopta jau gadiem ilgiem un novesta līdz pilnībai. Vienu brīdi radās sajūta, ka viņam ir kaut kāda lēkme, jo no mana skatu punkta viņš ar savām kustībām bakstīja taustiņnieku. Tā nu es tur tur stāvēju un smējos, koncerts nepārprotami bija izdevies.

Tā nu "enough is enough" tika pārlikts uz sestdienu. Un tieši laikā uz 3 gada gaidītāko filmu parādīšanos torrentu ārēs. Kā pirmo noskatījos "The Social Network". Spēcīgs gabals ar savu domu. Arī savā ziņā iedvesmojošs kā universitātes studentam. Vienīgais, kas nepatika - tiesas zāles un "flashbacks" sekvences, lēta plot device, ko noteikti varēja aizstāt ar ko labāku. Kā nākamā sekoja manis paša sen gaidītā "Inception". Nolana sižeta līkloči visā savā pilnībā. Interneta haips gan ir nevietā. Nu nav tur viss tik samudžināts un dziļš. Pēdējā kadra triks gan nostrādā labi, bet nevar salīdzināt ar to pašu Tarkovski, kura gadījumā parasti nostrādā visa filma kopumā. Memento pagaidām laikam paliek viņa labākā filma. Kā pēdējā sekoja Scott Pilgrim vs. the World. Kā for-fun filma protams episka. Tiesa 5 min pēc noskatīšānās nāk atziņa, ka sviesta pakāpe ir diezgan liela. Or just I'm not hip enough.