Saskaņā ar Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra datiem šī gada februārī salīdzinājumā ar janvāri lielākais cenu pieaugums Rīgas veikalos bija fasētajam skābajam krējumam ar 25% tauku saturu, kas sadārdzinājies par 42% - no 1,61 lata par kilogramu līdz 2,28 latiem par kilogramu. Par 31% palielinājušās vietējo kartupeļu cenas - no 0,41 lata līdz 0,53 latiem par kilogramu, savukārt par 28% kļuvis dārgāks fasētais skābais krējums ar 15% tauku saturu - no 1,35 latiem līdz 1,73 latiem par kilogramu.
Cena kāpusi arī 5% biezpienam - no 2,36 latiem līdz 2,84 latiem par kilogramu (kāpums 20%), šokolādes batoniņam "Snickers" - no 0,29 latiem līdz 0,33 latiem gabalā (14%), cukuram - no 0,72 latiem līdz 0,81 latiem par kilogramu (13%), griķiem - no 1,74 latiem līdz 1,95 latiem par kilogramu (12%), mandarīniem - no 0,91 latiem līdz 1,02 latiem par kilogramu (12%), sālim - no 0,17 latiem līdz 0,19 latiem par kilogramu (12%), kā arī "Rakveres" cīsiņiem - no 2,78 latiem līdz 3,11 latiem par kilogramu (12%).
Tikmēr dažiem produktiem cenas tomēr samazinājušās. Vislielākais cenu samazinājums februārī bija ziedkāpostiem - no 1,49 latiem līdz 1,18 latiem par kilogramu (samazinājums 20%), redīsiem - no 2,38 latiem līdz 1,97 latiem par kilogramu (18%), zaļajām vīnogām - no 3,22 latiem līdz 2,69 latiem par kilogramu(16%), bumbieriem - no 1,61 latiem līdz 1,38 latiem par kilogramu (14%) un šampinjoniem - no 1,90 latiem līdz 1,66 latiem par kilogramu (13%).
|