Skaņas, Noskaņas un Izskaņas - Komentāri
Oktobris 2010
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Svētdiena, 11. Maijs 2008 08:21

zināšanās ir "spēks"..

apbrīnojami cik bieži vien uz mūsu sarežģītajām garīgajām norisēm atbildes ir vienkāršas un atrodas tepat mums apkārt. ir miljoniem piemēru ar kuriem varam salīdzināt savas garīgās norises.

piemēram, fragments:
"Imunitāte. Apskatīsim šo terminu no bioloģiskā viedokļa. Mikrobi, iekļūstot dzīvā organismā, pieprasa sev dzīvošanai labvēlīgus apstākļus, taču organisms protestē pret ienācējiem. Imunitāte atbrīvo organismu, novērtējot tā individualitāti, atpazīstot „savus no svešiem” un likvidē pēdējos. Tādā veidā imūnsistēma koordinē visu reakciju saliedētību un mobilizē to organisma aizsardzībai pret infekcioziem aģentiem un dažādām ģenētiski svešām vielām, kas iekļūst no ārpasaules vai sintezējas pašā organismā."

tātad šeit der salīdzinājums ar cilvēka garīgo pieredzi, aizsardzības sistēmu, inteliģenci, ko mēs tautās, laikam, apkopojot saucam par "spēku". "lūk spēcīgs cilvēks", mēs nodomājam, vai pasakam, ieraugot kādu, kurš daudz ko dzīvē parcietis spēj tomēr būt laimīgs un priecāties par dzīvi. šis te "spēcīgums" ietver sevī daudz ko vairāk..mēs to nojaušam. kad cilvēka dzīvē notiek pēkšņi negatīvi likteņa pagriezieni, pirms vēl tas krīt galīgā izmisumā, viņā sakopojas visa viņa pieredze, zināšanas, aizsardzības spējas, lai aizdzītu iznīcinošās domas, par to, ka nekam vairs nav jēgas, ka viss ir zaudēts u.tml. tātad "Imunitāte atbrīvo organismu, novērtējot tā individualitāti, atpazīstot „savus no svešiem” un likvidē pēdējos."

tātad to pašu parādību, kuru es šeit jau nosaucu par pieredzi, aizsardzības sistēmu, inteliģenci, zināšanām un kopumā par "spēku", var nosaukt arī par imunitāti, pārnestā nozīmē, jo principā šie abi viec ļoti līdzīgas un ne mazāk nozīmīgas funkcijas cilvēkā, lai to aizsargātu.

šis ir tikai viens no piemēriem, kā izskaidrot un izprast cilvēka psihi..
tādēļ, es atkārtoju un atkārtošu, ka "spēks" ir zināšanās. jo vairāk zināšanu Tu savam prātam dāvā, jo lielākas iespējas, jeb vairāk ceļu tam paveras nonākot sarežģītā, grūtā vai pat iznīcinošā dzīves situācijā. tātad zināšanas ir ceļi, jo vairāk ceļu, jo lielākas iespējas kaut kur no kaut kurienes nonākt.

Garastāvoklis: ieintriģēta..
Mūzika Tava elpošana..


Comment Add to Memories Email this entry to a friend
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: