Nov. 16th, 2011 @ 11:08 am Velti laiku SEV!
nu tā...ir notikušas jau divas sesijas, bet es vēl neesmu paspējusi neko piefiksēt, lai būtu ko atcerēties!

Tātad otrā nodarbībā:
Sākumā izrunājam kā ir gājis katram kamēr netikāmies...dalīšanās aplis;
Sadalāmies pa divi - izveidojam iekšējo un ārējo apli, pretī stāvošajam jāpastāsta kādu Tu iztēlojies viņu bērnībā (tas ,kas klausās nedrīkst izteikt komentārus), stāsta pāris minūtes un tad ārējais aplis kustās pulksteņrādītāja virzienā un nostājas pretī nākamajam cilvēkam, tā turpinās, kamēr atgriežas sākuma pozīcijā! Iekšējais aplis samainās ar ārējo apli un atkārto visu iepriekš minēto!
Pēc uzdevuma sadalās mazākās grupiņās un dalās dzirdētajā un pateiktajā!

Tā, ka pirmais uzdevums ir nedaudz pakustinājis bērnības jautājumus, sanākam kopā lielajā aplī un diskutējam par izjūtām...tālāk seko psiho- drāma!
Sākumā visi noformulē tēmu, tiek dota iespēja izvirzīt savu uzdoto jautājumu izspēlēt to uz skatuves...tie, kas ir pavirzījušies uz priekšu atkārto savu tēmu un pārējie dalībnieki izvēlās ko viņi vēlētos redzēt uz skatuves šajā reizē,tādējādi uzliekot roku uz pleca tam dalībniekam kura tēma viņam šķiet viss tuvākā!
Pirmo psiho- drāmu izspēlē Iveta (tēma - līdz atkarība)! Psiho- drāmu vada Aira!

Trešā nodarbība:
Iesildīšanās aplis - uzklausām Ivetu, kas iepriekšējā reizē ir izspēlējusi savu jautājumu uz skatuves, tad dalās pārējie par piedzīvoto nedēļas laikā...

Sākumā Maija novada vizualizāciju - acis ciet, atslābināšanās un vadītājs izved cauri dzīves svarīgākajiem posmiem( dzīves līnijai)!
Kad atgriežamies, tiek doti uzdevumi: 1. attēlot savu dzīves līniju, 2. atbildēt uz jautājumiem par nākotni - Kāds es vēlos būt?, Ko es sev vēlos? un Kādas īpašības es sev vēlētos?
Kad uzdevumi izpildīti, dalās pa pāriem un stāsta otram ko ir paveicis uzdotajos uzdevumos!
Sanākšana kopā lielajā aplī un dalīšanās ar visiem grupas dalībniekiem.
Tālāk tiek nodefinēti interesējošie jautājumi- gan jauni, gan jau iepriekš uzstādīti:
Psiho- drāmas probants ir Diāna (tēma - bailes no vīriešiem)! Psiho- drāmu vada Maija!

Nākamā reize ir šo sv.d.! Redzēsim cik tālu tiksim šoreiz...katru reizi šajā terapijā notiek kāds brīnums, varbūt arī nepatīkams, bet brīnums, kas palīdz mums iemācīties ko jaunu par sevi, paskatīties uz sevi no malas, vai vnk uzzināt, ka tā saucamās "problēmas", kas mūs nomāc nav visas uzkritušas tikai uz mūsu pleciem! Pārsvarā jau slimības ar ko slimojam ir vienādas - tikai simptomi, slimošanas veids un ilgums, kā arī veseļošanās ir atšķirīga- katram savs laiks un vieta!:)
nevaru sagaidīt...gribētos ātrāk tikt uz pekām...;)
About this Entry