Jun. 28th, 2011 @ 01:46 am trešā diena Parīzē...
Šodien bija ĻOTI karsti...38 grādi, fju...nu bet feini tā pat:)
Protams, brokastis te pat viesnīcā, tad dodamies uz milzīgu muzeju kompleksu, kuram es kā reiz esmu aizmirsusi nosaukumu, bet mēs izstaigājām tikai divas ēkas...vienā redzējām visādus dzīvniekus, jūras iemītniekus utt., bet otrā skeletus, gan cilvēku, gan dzīvnieku, gan dinozauru:)
Tad karstumā ejam uz Panteonu, ko kā pateicību licis uzcelt Luijs 15tais pēc smagas slimošanas, nu džeks laikam riktīgi bijis sprukās un kad atveseļojies, tad novērtējis dzīvi no jauna, jo ēka ir grandioza - sajūta kā Romā:) (neesmu tur bijusi:D)... pēc nelielas attelpas ejam uz Luxemburgas dārziem, kur man šodien patika visvairāk!!! Paradīze zemes virsū...dzīvā mūzika, milzīga strūklaka, kurā mitinās pīļu ģimene ar vienu mazu atvasīti, veldze pie strūklakas ūdeņiem, sauļošanās, dārza apbrīnošana un vēlēšanās šādu vietu iegādāties, kā vasaras namu sev:) Guu ielīda strūklakā līdz vidum un tad mēs bēgām no Žandarmiem:):D bet noķēra vienu citu čalīti, mums par labu!
nja...tad pēc sauļošanās es vienā mirklī atslēdzos uz soliņa...pusdienojam un ar Gunci dodamies tālāk uz vienu no augstākajām celtnēm Parīzē:) Monparnas, ja pareizi atceros...zinu, ka skatoties raidījumu (vēl Latvijā) par Franciju, cilvēks - Spidermens(francūzis) bez drošinātājiem šajā celtnē rāpās kailām rokām...! mēs bijām 56 stāvā un atkal baudījām Parīzi no putnu redzējuma, bet tas čalīts tika virsotnē, kas ir 59 stāvu augstumā! cepuri nost, man, piemēram, liftā ausis aizkrita ciet...:)
Nu ko, tad dodamies atpakaļ uz centru pie mana mīļā Eifeļa tikties ar pārējiem ģimenes locekļiem, bet diemžēl mums izpaliek skaistās strūklakas, jo pēc basketbola turnīra viss ir diezgan sacūkots un strūklakas nemaz nestrādā - tas liek mums izlemt dodties mājup (uz hoteli).
Vakara pastaigā ar Gunci dodamies uz Monmartru, kur uzkāpjot kalnā līdz katedrālei nekur tālāk arī netiekam - sēžam uz trepītēm blakus čellistei, kas izpilda populārākos un skaistākos klasiskās mūzikas šedervus, malkojam līdzpaņemto vīnu un baudām naksnīgo Parīzi...
About this Entry