areus' Journal
 
[Most Recent Entries] [Calendar View] [Friends View]

Wednesday, May 19th, 2010

    Time Event
    11:45a
    Vakar bija nogurdinoša diena,jo daudz laika nācās pavadīt "Pencingera štrāsē". Laiks apmācies, bet nelija. No rīta Anetei un Helēnai bija teorijas eksāmens, kuru viņas, protams, nokārtoja, lai gan tas bija vācu valodā. Sapratu, ka tas bija mūsu mūzikas skolas līmenī, jo bija ļoti viegls.
    Pencingera štrāse atrodas pavisam netālu no Šēnbrunas pils (Versaļas pils kopija), kurā mazais Mocarts ar savu māsu sniedza Marijai Terēzijai koncertu, kā arī sēdēja imperātorei klēpī (lasīju Mocarta biogrāfijā).
    Klemens un Rikarda - jauniešu pāris, pie kura mēs dzīvojam - "izveda" mūs nelielā tūrē pa Vīni. Redzējām visus iespējamos muzejus, operu, teātri, universitāti, mākslas akadēmiju, tiesa, tikai no ārpuses. Bijām arī Vīnes Domā, tur gan tikām iekšā. Teikšu, ka ļoti skaista gotiskā stilā veidota katoļu baznīca. Tā kā bija tāda iespēja, tad uzrakstījām uz lapiņas, lai aizlūdz par Latvijas valsti un citas savas lūgšanas, tas notiks 10. jūnija misē. Pēc ekskursijas nospriedu, ka Austrišiem ir raksturīga lielummānija ēku celšanās - imperiālais stils, kas nācis no Francijas.

    Šorīt varējām ilgāk pagulēt. Anetei jāgatavojas eksāmenam.
    11:47a
    No rīta bija saulains, debesīs bija tik pāris mākonīši. Tagad atkal ir mākoņains un vējains. :(

    << Previous Day 2010/05/19
    [Calendar]
    Next Day >>

About Sviesta Ciba