Journal   Friends   Calendar   User Info   Memories
 

LOL , draudziņi!

29th May, 2008. 12:14 pm.

Īstam latviešu vīrietim ir jāuzaudzina ozols, jāiestāda čūska un jānosit dēls.





(tas ir ofisa joks. Es tagad atšuju savus darba kolēģus ar frāzi "Ej un iestādi čūsku" (kas ir ekvivalents "ej dirst" vai "aizveries"). Vispār angliski arī itin jauki izklausās "Plant a snake!")

Make Notes

29th May, 2008. 2:11 pm. Attiecības & shit

Pārlasīju (teorētiski izlasīju, jo pirms tam to biju tikai līdz pusei izskatījis) Neila Straussa grāmatu "The Game: Penetrating the Secret Society of Pickup Artists". Protams, ļoti intriģējošs materiāls, bet arī diezgan nomācoša lasāmviela (piedevām uz beigām es jau sāku tikai pārlapot nodaļas).

Tiem, kas nezina, tā ir autobiogrāfiska grāmatiņa par slepenu (nu jau vairs gan nē) pick-up artistu sabiedrību, kurā gīki ar zemu pašapziņu, kuri tikuši abjūzoti bērnībā, vai arī ļoti vēlu iepazinušies ar sievietēm un to seksualitāti, toties ir augstākā mērā spējīgi uz analītisku pieeju lietu risināšanā, izveido dažādas perfektās sistēmas, kā koļīt meitenes maksimāli ātri un efektīvi (rezultātā gandrīz katra satiktā meitene beigās vainu skūpstās ar pick-up artistu, atstāj telefonu vai nodrāžas).
Tur ir diezgan interesanti šis tas no NLP, hipnozes un sociālās interakcijas stuff'a, taču pati grāmata ir vienkārši literārs darbs, nevis pamācība, kā efektīvāk klubā dabūt kārtējo pupaino beibi savā gultā (pat, ja viņa ir ar draugu).

Ja ir interese, cilvēkiem noteikti ir vērts no nopiratēt torentos un pašķirstīt. Kaut kā gribējās nedaudz grimt pārdomās par to, ka vairums šo māster-koļītāju galu galā ir un paliek tikai džekiņi, kuri ļoti veikli manipulē, izmantojot noteiktas metodes, kas ir efektīvas, taču tām piemīt pāris nopietni mīnusi. Spēja tik efektīvi savaldzināt pretējā dzimuma pārstāves ir kruta, taču tā rada narkomānisku atkarību un mākslīgi uzpūš ego, jo liekas, ka var dabūt ikvienu un ir tik foršs. Bet diemžēl šīm prasmēm īsti nav jēgas ilgāku attiecību uzturēšanā, kur tad parādās neizbēgami vairāk īstais cilvēks, nevis robots (citējot pašu grāmatas autoru), kurš veikli atskaita no galvas iegaumētus stāstiņus un uzrunas tekstus.


Mani pašu gan visvairāk uzrunāja pēdējais teikums grāmatā:

"And though I've learned everything
there is about attraction, seduction, and courtship in the past two years, I
learned nothing about maintaining a healthy relationship. Being together has
required a lot more time and work than learning to pick up women ever did,
but it has brought me far greater satisfaction and joy. Perhaps that's because it
is not a game."

Jā, es šodien laikam esmu jēli moralizējošs. So fucking what?

Read 3 Notes -Make Notes

Back A Day - Forward A Day