Journal   Friends   Calendar   User Info   Memories
 

LOL , draudziņi!

12th November, 2006. 8:49 pm. Interesanti

Aizrautīgi spēlēju pašuztaisītus tikko iznākušās stratēģiskās spēles Medieval: Total War 2 custom kaujas. Un novēroju, ka arī šim spēles izdevumam piemīt tas pats nelāgais tikums, kas visām iepriekšējām spēles - "savdabīga iebūvēta vēsturiskā interpretācija".

Kā tas izpaužas?

Tātad es uzkombinēju divas armijas skoti vs angļi, kaut kas no sērijas "Drošsirdis", kur angļi ir pamatīgā pārsvarā (ne tik ļoti skaitliskā, bet vairāk spēku ziņā - daudz kavalērijas un strēlnieku, kā arī nopietni kājnieki + vājāki vieglie kājnieki.
Skotiem 3 vienības šķēpnešu, 2 vieglo kājnieku, 2 zemnieku + 1 ģenerāļa kavalērijas pulks.
Vairākas reizes izkāvos, līdz beidzot uzvarēju viltīgi un ar grūtībām, kas bija interesanti.
Triumfā saglabāju kaujas repleju un nolēmu paštīksmē to paskatīties.
Skatos, skatos, viss kā pirms tam, un tad sākās dīvainības. Uz kaujas lauka viss notiek savādāk nekā bija - un es skaitos zaudējis šo kauju.

Šāda te pati lieta bija arī pirmajā Medievalā un droši vien Romā. Pirmajā, mēs bijām uztaisījuši interesantu kauju, kurā 2 vissmagākās templiešu bruņinieku kavalērijas vienības (maksimāli nogreidotas) dodas cīņā pret 1200 zemniekiem (1200 vs 80). Mūsu variantā zemnieki vienā mirklī salūza un laidās lapās, kad bija apkāvuši 70% bruņinieku. Tie vajāja pāri laukiem plūstošos cilvēku simtus, līdz skaitījās uzvarējuši. Replejā nekas tāds nenotika - bruņinieki tika sakauti.

Jāpameklējas internetā - varbūt pārspēlējot repleja informāciju, kaut kāda gļuka pēc netiek ņemta vērā morāle? Hm.

Bet varbūt tā tiešām ir vienkārši spēlē iebūvēta vēl viena fīča, lai padarītu spēli reālistiskāku - vēsturiskā interpretācija?

Make Notes

Back A Day - Forward A Day