Journal   Friends   Calendar   User Info   Memories
 

LOL , draudziņi!

8th February, 2006. 8:51 pm.

Pēdējā laikā manā virzienā sāk lidot visvisāda pasmaga rakstura priekšmeti, kuriem seko saucieni, bļāvieni un ņerkstieni: "Kur palicis superfantasy, pimpi?!"
Es, protams, kā īsts vīrs pagriezīšu krūti riņķī un bēgšu:
"VIŅI! Vainīgi ir VIŅI, nevis es!"

Patiesībā mēs izdomājām, ka palēnām apmeklētāju skaitam augot, vajadzētu pēkšņi pārtraukt šī jaukā saita veidošanu, lai visi saskābtu un liktu mūs mierā. Komiksus turpinam zīmēt, bet tagad tos tikai slepus sūtām viens otram uz e-mailu. Lapu var patiesībā atrast adresē, kura sākas ar "superfantasy.mason.lv\3.14159..." (tālāk jāievada pī skaitlis nedaudz pāri vietai, kur tajā ir četri devītnieki pēc kārtas, bet es neteikšu precīzi kur).



Jā, mēs arī gaidām, kad jamo uzmauks uz servera kāds, kurš sajēdz kaut ko no MYSQL. Kaut kas tur laikam šobrīd notiek. Es arī gaidu rezultātus. Ļoti. Man šis saits pietrūkst vairāk kā jums. Ha.




Tagad nedaudz par komiksu kvalitāti vispār. Nekad neesmu spējis saprast, ko īsti cilvēki saskata tajos drausajos Garfīlda komiksos. Ok, kādi pārdesmit no riktīgi vecajiem ir forši (vismaz tie, kur viņš tiek padarīts kaut kā deformēts), bet pārējais tomēr šķiet tik šausmīgi neasprātīgs. Protams, te jāskata arī konteksts, jo tie ir avīžu komiksi, kur jamos kādreiz autoram bija jāliek katru dienu, tāpēc pārāk lauzīt galvu ne vienmēr sanāk pie komiksa.
No otras puses, mans pats iemīļotākais komiksu autors ir Skots Adams ar savu korporatīvās vides tēmas Dilberta sēriju. Šis, lai arī avīžu katras dienas komikss, kaut kā pamanās būt gaužām bieži patīkami filozofiski psihodēlisks un intelektuāli elegants. (ne vienmēr, protams)

Daudzi web komiksi aizrauj ar savu psihodēlisko prastumu un sižeta labākajā gadījumā klātesamību. Kā tas pats White Ninja. Taču, ja tādi sarodas daudzi, tad tie kaut kā viens otra priekšā nobāl un dzēš efektu. Tāpēc tā ir riskanta pamatkvalitāte.

Par superfantasy komiksiem runājot, atzīšu, ka mūsu lielākais trumpis ir lokalitāte. TB "tas ir savējo komikss, tāpēc jamo jāskatās!" fīlings. Kas nav slikti, taču tikai uz to braukt cauri būtu riskanti, savādāk mēs vēl iegūtu kaut kādu pavisam crap'īgo produkciju a la latviešu tv humoršovi. Tāpēc cenšamies jau būt arī jocīgi un komiksus kopēt neviens nekad nemēģina, apzinoties, ka šī auditorija varētu itin viegli to "atšifrēt". IMO, mēs ar Kamazu esam vairāk tādi komiksu zīmētāji - amatieri, kuri tiešām pārsvarā bāzē savus komiksus uz dažādām citur noskatītām koncepcijām. Svivena komiksi gan IMO ir godīgi oriģināli. Bet viņam vismaz arī profesija atbilst šai jomai.

Tā nu tāda neliela paspriedelēšana par komiksu tēmu.

P.S.
Zusuriņš taisot vislabākos komiksus (skan kvīkstieni pār plecu).

Read 4 Notes -Make Notes

Back A Day - Forward A Day