Marts 11., 2006


[info]alvils18:43 - desmit amerikaanji, Budapeshta, un kaut kaadaa bezsakaraa es tur tam visam pa vidu... :)
.
Shoriit puspiecos no riita izstuumu savu miesu aaraa no gultas, lai dotos uz lidostu. Lidostaa nosuutiiju dazhiem draugiem sms, kuraas teicu, ka tuuliit lidoshu prom, bet faktiski lidoju jau pirms biju iekaapis lidmashiinaa, jo tomeer veel esmu visnotalj slims un reaali jutos taa itkaa kaut kur planeetu. :)
.
Jau desmitos biju Budapeshtaa, kas izraadaas savu nosaukumu ir ieguvusi, apvienojot divas blakus esoshas pilseetas, apvienojot arii to nosaukumus, shii pilseetas tika sauktas par Budu un Peshtu, viena bijusi viena upes pusee, otra – otraa. Tad nu mani nereaali uzjautrinaaja tas, ka tur Budas pusee ir reformatu bazniica, kas taa arii saucas: Budas Reformaatu Bazniica. Ha haa! :) Varbuut citiem tas neliektos smiekliigi, bet mani tas varen uzjautrinaaja. Kaa reformaatiem var buut bazniica ar Budas vaardu!? Taa tieshaam var notikt tikai un vieniigi Buda-pestaa. Vispaar te ir diezgan jaukas bazniicas. Katedraale ir ljoti gliishi atrestaureeta, un iekshaa visi zelti un greznumi ir kaa jauni, nevis kaa parasti vecaas bazniicaas – viss ir melns un peleeks... Bet pirms ieieshanas katedraalee uzjautrinaajos par diviem amerikaanjiem, no kuriem viens izskatiijaas peec Chaka Norisa, bet otrs peec – Bruusa Vilisa. Un tas, kas izskatiijaas peec Bruusa Vilisa veeleejaas, lai tas Chaks Noriss sho nobildee ar katedraali, un Chaks shim saka: „Nostaajies tieshi pa vidu kaapneem", un pats aiziet metrus 40 vai 50 taalaak, lai kadraa ietilptu visa katedraale un tad uztaisa bildi. Nesparotu, prieksh kam tam Bruusam Vilisam vajadzeeja staaveet uz kaapneem, jo tachu vinjsh tik un taa tai bildee nebuus redzams, vai arii buus mazs punktinjsh. Amerikaanji ir smiekliigi. Toties pie vienas citas bazniicas es nereaali iefanoju par to, ka bazniicas pagalmaa staaveeja neliels bazniicas makets (taisiits no bronzas) ar uzrakstiem neredziigo valodaa (punktinjos), lai neredziigie vareetu „apskatiities" sho bazniicu un izlasiit, kas kuraa vietaa tai atrodas. Man tas likaas ljoti miilji pret neredziigajiem. :)
.
Es, iekaapis vieteejaa tramvajaa, pusstundu ar to braucu un reaali uzjautrinaajos gan par pashu tramvaju, kas bija nereaals getto, pie tam uz pusi tievaaks par muusu tramvajiem, laikam ietureejis kaartiigu dieetu, gan par cilveekiem tajaa. Iekaapj viena leedija Etnies botaas, uz somas skeletgalva, staav, skataas aaraa pa logu, un var redzeet, ka vinjai shkjiet, ka vinja ir baigi stiliiga, vienkaarshi to var redzeet vinjas skatienaa, vinja pati ar sevi ir reaali apmierinaata. Veel viens dzjekinjsh Vans kedaas ar huuti liidziigu kaa Akselam Rosam un pusgariem chirkaniem matiem, velveta meetelii, vinjsh ir pilniigi paarliecinaats, ka shaadu imidzhu piekopdams vinjsh ir absoluuti ekskluziivs un neviens cits taads kaa vinjsh nav... Laigan lietas, kas vinju par taadu padara vienalga ir no kaada nokopeetas, paanjemtas... Bet konkreeti savaa pilseetaa, savaa rajonaa, savaa istabaa (kaut vai), vai arii vismaz shai tramvajaa vinjsh juutas ekskluziivs un iipashs, nu lai jau. Man jau nav zheel. Man vienkaarshi taa jautri veerot cilveekus.... smiekliigs bija arii panks (tas gan bija ieksh metro, kuri ir veel gettoiigaaki te, nekaa tramvaji) ar grebeni, veciem kolhoznieku zaabakiem un spilgti zilu Adidas jaku, visi shie jaunieshi ir TIK stiliigi, tik... Nu, taadi kaa visur, tik tiinji, tik panki, tik personiibas! :) Bet daudz patiesaaks man tomeer likaas ungaaru pensionaars, stuteedamies uz pashtaisiita mietinja, smaidiidams savaas spilgti baltajaas sirmajaas, nepaaraak lielajaas uusaas. :) Un veel veca ungaaru leedija, kas iekaapa tramvajaa, un apseedaas vieniigajaa briivajaa vietaa, piespiesdama sev klaat lielu tashu, ko taa sev nesa liidz, un, kas vinjai kaajaas?! Slikshuuzi! Mani tas ljoti sajuusminaaja. Gribeejaas vinjai noveeleet jauku dienu vai ko taadu, bet shaubos vai vinja saprastu krievu, latvieshu vai anglju valodu, bet ungaariski es maaku pateikt tiekai vienu fraazi: Ma soha (kas noziimee – shodien nekad), taapeec es vinjai neko neteicu, bet labpraat buutu pateicis... :)
.
Man ljoti patiik Budapeshtas metro garie elevaatori.
.
Man patiik uz ielas tumshi zils vecs zhigulis, kam zhigulja ziimiite ir nopleesta un taas vietaa novietots Ungaarijas karogs.
.
Mani iepriecinaaja neliels piemineklis parkaa, kuraa atteelots avju gans, nometies uz celjiem, puush stabuli aitaam, un aitas, kopskaitaa chetras, prieciigi klausaas gana speeleeto. Man tas likaas miilji. :)
.
Un man ļoti paika upē liels papīra kuģītis. Man vispār patīk papīra kuģīši, es bieži pa kādam uztaisu. Bet tur upē bija viens tāds pavisam liels... Laikam gan no kartona vai pat koka, nevis papīra, jo papīra tik liels neturētos normāli kopā, bet bet tomēr, forši, ka tur tāds – papīra kuģītis. :)
.
Shovakar palikshu Budapeshtaa, riit braukshu uz Zircu, kur pavadiishu visu naakosho nedeelju.
.

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
ALvils - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi
> mājas lapa

Links
punk.lv
hc.lv
alternative.lv
skvots.net
Depo
Ska vēsture

> Go to Top
Sviesta Ciba