aktual ([info]aktual) rakstīja,
@ 2018-01-24 11:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Tievs, stīgrs, buzz-cut frizūru, cietu, izteiktu figūru un kārtīgu apkaklīti, Lūks soļo. Soļo no savas mazās istabas kalna galā uz universitāti kalt loģiku. Sev un citiem. No kopmītņu pagalma koka soliņa, kur ap viņu izveidojusies jauno vīriešu grupa smēķē, runā un šauj pa bundžām, uz sudraba Toyotu, naudu zeķē iebāzis, pēc kokas. No punkta A uz B. Kāpēc lai kāds jelkad apstātos pa vidu starp šiem burtiem ilgāk kā lai sasietu kurpi vai uztītu cigareti? Redzi punktu B, ej un skaties, kur nākamais. Tas varbūt nedaudz atgādina to bērnu zīmējamo grāmatu uzdevumus, kur ar zīmuli jāvelk no punkta uz punktu līdz iznāk lācis, vai mašīna, vai pašpārliecinātība, pašpietiekamība un pašaizliedzība. Tomēr, ja arī tā ir, tad šie bērnu zīmējumi ir tikai pasaka, īss apraksts par to, kas ir un būs. Jo dzīve ir lielāka par vislielāko bērnu grāmatu un, lai visus punktus savilktu, nepieciešama stingra roka.
"I'm ova dying breed lads" Lūks, aizsoļojis līdz publiskā paba iekšpagalma soliņiem, stāv blakus divmetrīgai gāzes lampai ar oranžu liesmu un siltuma auru. Nedaudz smiekli.
"An what breed would be that be then, Luke?"
"I still give a shit about people around me. I couldave a million dickheads in my life, but I choose a few and stick to them.'

Ejot mājup, mēs pārejam pāri tukšai ielai pie sarkanās gaismas. Tas man atgādina par ciematiem Vācijas vidienes agrikulturālā nekurienē, kuru iedzīvotājiem šāds žests ir vairāk aizskarošs kā vidējais pirksts vai nenopļauts mauriņš. Es Lūkam pastāstu par reizēm, kad ar šādu nekaunīgu likumu neievērošanu aizvainoju kādu vietējo.
"What? Somebody's upset with you, just point a finger to him for me"

Jāsāk skaitīt reizes, kad es caur savu ziemeļu vēsumu atrodu paziņas, kas ir gatavi mani aizstāvēt pret jebkuru netaisnību.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?