aivars_liepa

[info]aivars_liepa @ 06:41 pm: Kārtējais 'end of the world as we knew it' vai arī patiesi USENETa beigas?
http://news.cnet.com/8301-13578_3-9964895-38.html?tag=nefd.lede

Ņujorkas galvenais prokurors (Attorney General) Andrejs Kvomo (Andrew Cuomo) otrdien lepni paziņoja, ka 'pēc pārrunām ar trim galvenajiem pilsētas ISP - Verizon Communications, Time Warner Cable, un Sprint, tiks slēgs milzīgs online bērnu pornigrāfijas resurss.'

Tiesa gan, cien. prokurors aizmirsa piebilst, ka šis varoņdarbs tiks veikts, slēdzot lietotājiem pieeju USENET, pirms-WWW interneta reliktam, no kura pāri par 100.000 diskusiju grupām tikai neliela daļa nodarbojas ar nelikumīgām lietām.

TimeWarner paziņojuši, ka pilnībā pārtrauc nodrošināt saviem lietotājiem pieeju jebkurai USENET grupai. Sprint paziņojuši, ka likvidēs piieeju visām alt.*** grupām. Verozon pārstāvji nav tik kategoriski, un apgalvo, ka dažas zinātnisko diskusiju grupas gan paliks pieejamas, taču arī nosliecas uz alt.* pilnīgu apcirpšanu.

Kā teikts Kvomo ziņojumā, pārskatot USENET grupas, bērnu pornogrāfija tika konstatēta veselās 88 dažādās diskusiju grupās.

Minētajās aptuveni 18.408 (pēc kāda no neseniem aprēķiniem) alt.* grupās, kuras tiks apcirptas, ietilpst arī tādas aktīvas grupas kā alt.adoption, alt.atheism, alt.gothic un pat alt.tv.simpsons.

Reply

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.
Powered by Sviesta Ciba