aivars_liepa

Archive

July 8th, 2009

12:56 pm: Marazms Latvijā
Daudzi Vidzemes iedzīvotāji šajās dienās palikuši bez filmas "Graustu miljonārs" skatīšanās, jo Valsts ieņēmumu dienests (VID) Smiltenes pašvaldības kinoteātrim liedzis tirgot biļetes ar uzrakstu "Smiltene, Valkas rajons", raksta "Latvijas Avīze".

Dažas dienas pēc Smiltenes novada nodibināšanas 1.jūlijā VID biļetes esot atzinis par nederīgām, jo uz tām pareizi būt jābūt rakstītam "Smiltenes novads". Līdz jaunu biļešu ieviešanai kino rādīts netiks. Cik ilgi, to patlaban neņemas prognozēt ne kinoteātra darba organizators Gunārs Liedags, ne pašvaldības grāmatvede Daina Krūmiņa.

Liedags par VID pēkšņo prasību ir sašutis: "Mūsu valstī tiek veicināta nevis ieņēmumu gūšana, bet gan papildu izdevumu radīšana. Es uzskatu, ka uz esošajām biļetēm, par kuru iespiešanu taču nauda reiz jau samaksāta, varēja vienkārši uzlikt atbilstošu zīmodziņu un kādu laiku izmantot. Tagad ir tikai zaudējumi gan kinoteātrim, gan pašvaldībai. Nemaz jau nav ko runāt par morālajiem zaudējumiem cilvēkiem, kuri neredzēs jaunās filmas."

Krūmiņa pati interesējusies VID, kā rīkoties ar biļetēm kultūras pasākumiem: "Man uz vietas reģionālajā nodaļā pat īsti nemācēja izskaidrot, kas un kā jādara, zvanījām uz Rīgu. Tur arī pateica: kamēr nav jaunas biļetes ar jauno nosaukumu, adresi un reģistrācijas numuru, jāpārtrauc aktivitātes. Tas nozīmē, ka nevar notikt pasākumi kultūras un sporta centrā, kinoteātrī un citviet, kur nepieciešams pārdot ieejas biļetes."

Powered by Sviesta Ciba