12345
.....
  Viewing 20 - 27 Forward
Spēle MONOPOLS

Bija brīdis kad klejoja šāda ķēdes vēstule:

Čau!
Es, kā liels galda spēles "Monopols" un mūsu galvaspilsētas Rīgas atbalstītājs un fans, esmu iesaistījies patriotiskā pasākumā - palīdzu popularizēt iespēju Rīgai kļūt par vienu no 22 pasaules pilsētām, kas tiks iekļauta jaunajā galda spēles "Monopols" versijā.
Īss kurss, kā nobalsot - ieejam www.helpriga.lv, dodamies taalaak uz "Balsot", nokļūstam balsojuma mājas lapā, piereģistrējamies, izvēlamies latviešu valodu, iekļaujam Rīgu "savu pilsētu sarakstā" un nobalsojam.
Vienu vārdu sakot - kamēr Latvijas Institūts tērē iedzīvotāju nodokļu maksātāju naudu, mēs varam neslēpt savu patriotismu.
Balsojiet paši un aiciniet savus draugus arī! Lūdzu pārsūtiet šo info tālāk, ja vien neuzskatat to par spamu. Kopš piektdienas esam jau apsteiguši Tallinu un Viļņu, un cik tad tur vairs tālu līdz Maskavai, Parīzei un Tokijai... Šobrīd Rīga ir jau 45, bet jātiek pirmajā divdesmitniekā!!!

Cītīgi toreiz balsoju, bet tā arī nav skaidrs tika mana Rīga tajā spēlē vai netika. Vai tas bija reklāmas triks.

Tags:
Alus

Jāaiziet pēc alus.

Tags:
Apdomāts

Izrādās skursteņslauķiem pogas ir no dzelzs nevis tāpēc, lai tās kāds mēģinātu noraut, bet tāpēc, lai tās karstumā nekustu.


Suņuks no Rotveilas

Mans labākais draugs ir suņuks no Rotveilas - rotveilers. Nu jau četrus mēnešus vecs, ļoti mīlīgs, draisks un jautrs. Kad dzird mani tuvojamies viņš smilkst un skrāpē durvis. Satiekoties lec virsū ar nu jau masīvajām priekšķepām, aste griežas kā propelleris, smilkst, laiza rokas un nesāpīgi kož. Dažreiz tad es arī iesmilkstos un viņš iesmilkstas vēl skaļāk. Man neliekas, ka esmu pret viņu īpaši stingrs, taču viņš mani ļoti respektē un klausa. Un mēs lieliski saprotamies.
 Iekopēšu sev interesantākos gabaliņus no dažādiem rakstiem par šīs sugas suni:

Izcelsmes valsts: Vācija

Labās īpašības: masīvs, stiprs un izturīgs, mierīguma, pateicības un attīstīta prāta iesojums. Pārliecināts par sevi, bezbailīgs, uzstājīgs un uzmanīgs.

Trūkumi: kā jebkuras dienesta šķirnes suns - nepareizi audzināts, var būt bīstams.

Rotveilers – suns, kura audzināšanā ir jāieliek visa Jūsu pacietība un izturība. Taču pēc pāris gadiem sapratīsiet, ka tas ir suns, kura cieņa, mīlestība pret Jums un pateicība ir bezgalīga!

Rotveileru uzskata par vienu no vissenākajām suņu šķirnēm.

Romieši šos suņus turēja kā lopu dzinējus un ganu suņus. Kopā ar romiešiem tie devās uz ziemeļiem, kur, sastopoties ar vietējiem suņiem, notika šķirnes veidošanās. Lielākais liellopu uzturēšanās un tirdzniecības punkts Eiropā tajā laikā bija Vācijas pilsēta Rotveila, kur arī uzturējās tā laika liellopu audzētaji. Tāpēc šos - tautā sauktos „miesnieka suņus” pārdēvēja par rotveileriem.

Leģenda vēsta, ka pēc veiksmīgiem darījumiem miesnieki devās uz traktieri to nosvinēt, bet makus ar naudu uzkāra kaklā saviem suņiem. Drošāku vietu naudai viņi pat nevarēja iedomāties, jo neatradās neviens, kas uzdrošinātos tiem tuvoties.

Rotveilers ir spēcīgs suns ar proporcionāli veidotām ķermeņa proporcijām – masīvs, taču tajā pat laikā ļoti veikls un izturīgs. Viņš ir neaprakstāmi drošsirdīgs, uzticīgs vienam saimniekam, bet pareizi audzināts būs labsirdīgs pret visiem sava saimnieka ģimenes locekļiem. Pēc dabas labsirdīgs, ļoti pieķērīgs. Tomēr apmācībā tam nepieciešama stingra roka, jo tas katrā ziņā centīsies bara attieksmi cilvēks-suns pārvērst tā, lai virsroka piederētu sunim. Šāda attieksme viegli novedīs pie sāpīgiem pārpratumiem.

Rotveilers ir suns - personība, kas nekad necietīs un neaizmirsīs pazemojumu un sāpes. Tas ir suns, kurš jāaudzina ar cieņu.

Sargāšanas un saimnieka īpašuma aizsardzībai nepieciešami instinkti rotveilerā modīsies patstāvīgi. Jo labāk suns jutīsies ģimenē, jo spēcīgāka būs viņa vēlme teritoriju un īpašumu sargāt. Tas nozīmē vienu – rotveileram jādod laiks ( apmēram līdz 2 gadu vecumam ) pieaugt un patstavīgi attīstīt šos sargāšanas un aizstāvēšanas instinktus. Ignorējot šo ieteikumu, suņa saimnieks riskē ar suņa nervu sistēmas sabojāšanu, kā rezultātā ģimenē vairs nebūs īsta nosvērta rotveilera, bet gan pašu spēkiem izveidots - neuzticīgs, agresīvs un bīstams suns.

Savukārt rotveilera barošana ir ļoti viegla. Kā es visiem saku – rotveilers ēd visu kas nekustas. Tā ir viena no rijīgākajām suņu šķirnēm, kas nešķiro viņam piedāvāto ēdienu. Šīs šķirnes suņiem garšo pilnīgi viss līdz pat dārzeņiem un augļiem (to es jau pārbaudīju ar mandarīniem:)).

Pildot savas sargāšanas funkcijas, rotveilers ļoti labi jūtas arī ar sētu neierobežotā teritorijā, labi zinot, sevis paša noteiktās teritorijas robežas.

Izmantoju: www.rottweiler.lv, www.kennelklubs.lv, www.dinozoo.lv




Brīvdienas

šodien ir brīvdienu sajūta.

šodiena

Šodien man sanāks garš filmu vakars. + vēl alus un salūta vērošana smēķējot. he

Diennakts

Daudz jau nevajag. Vēl tikai kādas 8. 24 nomodam un 8 miegam. Diennaktī ir 24 + 8 = 32 stundas.


Tags:
  Viewing 20 - 27 Forward