« previous entry | next entry »
Dec. 17., 2009 | 11:52 pm
posted by: zazazelle in pajautaa

kā taisa kafiju iekš šitādiem aparātiem?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {9}

Nepabeigtā dienasgrāmata

from: [info]dienasgramata
date: Dec. 17., 2009 - 10:57 pm
#

lieliski taisa: ielej apakšā ūdeni, pa vidu ieliek kafiju, uzliek uz uguns un sagaida, kamēr ūdens ir uzgājis augšējā nodalījumā - kad dzirdams burbuļojošas šņākšanas troksnis, var ņemt nost no uguns, jo tas nozīmē, ka praktiski viss ūdens ir augšā.

Atbildēt | Diskusija


nxn

from: [info]nxn
date: Dec. 17., 2009 - 11:31 pm
#

nu ne uzreiz pēc tā burbuļojošā trokšņa, drīzāk kad viss apklusis, bet nevar arī pārvilkt, ar laiku SAJŪT īsto brīdi. kafiju ieberot ir jāpiespiež, lai blīvi blīvi saspiesta. nu tā man iedzimtais itālis mācīja :) vel svarīgi nopirkt normālu kannu, nevis kaut kādu lēto ar plānu dibenu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


o515

from: [info]o515
date: Dec. 18., 2009 - 09:01 am
#

+ vēl vecs Sicīliešu triks :) Ja grib maksimāli visu izspiest no tās kapijas, tad brīdī, kad viss ūdens no apakšas ir izvārījies, paņemt moku (jā, tā to tējkannu sauc) aiz rokturīša un to daļu, kur lej ūdeni, no ārpuses zem auksta ūdens apskalot un likt atkal vārīties. Tādā veidā viņš vēl kādu laiku paburbuļo un kapijas sanāk vairāk.

Atbildēt | Iepriekšējais


annāputra

from: [info]sivns_sniegaa
date: Dec. 18., 2009 - 03:16 pm
#

hm, man iedzimtais itālis mācija tieši otrādi - kafiju nedrīkst sablīvēt! manuprāt, arī izklausās loģiskāk - lai tur gaiss un ūdens var cirkulēt un tā.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]zazazelle
date: Dec. 18., 2009 - 10:26 pm
#

jaa, taa es tagad saprotu: kulinaarijas likums numur1 - jaabuut resnam dibenam! gan katliem, gan pannaam, gan velams arii kulinaaram.
budem staratzza

Atbildēt | Iepriekšējais


mugursoma

from: [info]mugursoma
date: Dec. 17., 2009 - 10:57 pm
#

Apakšā ūdeni. Pa vidu kafiju - ir pat speciālā, smalka maluma, bet der parastā, tad uz plīts un gaidi līdz būs iztvaikojis tukšs. Nekas nesprāgs :) Iztvaikošanu var noteikt tā, kad liekas, ka iztvaikojis, tad ir.

Atbildēt


from: [info]perkons
date: Dec. 17., 2009 - 10:59 pm
#

Atskrūvē - izņem - ielej līdz puļķītim - ieliec - ieber - aizskrūvē - liec vārīties.

p.s.
Galvenais laba kafija.

Atbildēt


...

from: [info]chica_bonita
date: Dec. 17., 2009 - 11:22 pm
#

sanāk lieliska kafija! kad pierod, tad uzlējumu uz biezumiem vairs it nemaz negribās dzert ;)

Atbildēt | Diskusija


Deele

from: [info]deele
date: Dec. 18., 2009 - 04:43 am
#

To mūsmājās sauc par cissu :)

Atbildēt | Iepriekšējais