pajautaa

Jánju siers

« previous entry | next entry »
Jun. 19., 2009 | 10:33 am
posted by: casiopea in pajautaa

Tuvojas mani pirmie jaanji sveshumaa un protams arii man naak virsuu siera taisiishanas trakums.
probléma- kefirs nav, visi pieejamie pieni ir uz laases shnites.

ka lai uztaisa sieru ja nav piena dabiigaa vai keffiira? ir iespeeja dabut bezcukura jogurtu un balto sieru, tádu kaa kalcineeto balto sieru...

kadas idejas ka izmantojot ierobezotus piena produktus tikt pie siera?
no kuriem shiem produktiem nez vareetu sanaakt biezpiens?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {15}

:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Jun. 19., 2009 - 11:41 am
#

kur tu dziivojies?
Vaacijaa bija taada lieta, kaa Buttermilch - no taa seejaam sieru, ka nemetaas...
+ Muellermilch razho arii Kefir Kalinka - taadaas kaa lielaas jogurta bundzhaas - tam ar nav ne vainas...
http://www.muellermilch.de/modules/kefir/pics/030301_Kefir_Produkte.jpg

Atbildēt | Diskusija


the casual unintellinget

from: [info]casiopea
date: Jun. 19., 2009 - 11:56 am
#

madride,
te taadi produkti toch nebuus :( vacija vispar forshi vinjiem pat krejums ir...

mosh njemt treknaako no pieniem?
vieniigais tas ka vinji visi ir taadi kurus tur arpus ledusskapja, man liekas ka vinji nevar savilkties biezpienaa.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Jun. 19., 2009 - 12:35 pm
#

piens + biezpiens - var dariit... esmu seejusi - tik tas bija sen - recepti no galvas neatcereeshos: jaameklee...

/p.s. nebriinies, ja dubultojas ;) tas mans otrs "es" :D/

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]1234
date: Jun. 19., 2009 - 04:21 pm
#

Kefīru, biezpienu Madridē krievu veikalos skaties! Saucās kaut kāda berjozka vai kaut kā tā. Viens no viņiem bija viena tirgus paviljonā, diemžēl neko precīzāk nevaru pateik.

Atbildēt | Iepriekšējais


Ilse Kahrklis

from: [info]ld
date: Jun. 19., 2009 - 03:08 pm
#

no Buttermilch toč sieru var siet?
par to, ka no kefīra taisītu ar neesmu dzirdējusi.
mēs ar mammu, kad vēl laukos govs bija, no piena sējām. veikala 3,8% tad vēl nebūs gana labs sieram.

Atbildēt | Iepriekšējais


skuka

from: [info]skuka
date: Jun. 19., 2009 - 01:48 pm
#

Tu labāk man pastāsti, kā taisīt sieru Latvijā? Tev ir pieredze? Es gribu pirmo reizi siet pati savu sieru, bet receptes un ieteikumi ir vispretrunīgākie - vistreknāko biepzienu/visliesāko biezpienu, vistreknāko pienu/visliesāko/ar ūdeni atšķaidītu pienu, un tādā garā. Un vispār - cik dienas pirms Jāņiem vēlams sieru siet? Man labāk garso nevis tie sīkstie, bet drusku drusku drupanie sieri.

Atbildēt | Diskusija


Ilse Kahrklis

from: [info]ld
date: Jun. 19., 2009 - 03:09 pm
#

esmu ar mammu kopā sieru sējusi, kad mums bija govs vēl.
no veikala piena es nezinu vai sanāks kas. katrā ziņā es nevaru iedomāties, ka sanāktu. krējums taču veikala pienam nenostājas.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


skuka

from: [info]skuka
date: Jun. 19., 2009 - 03:18 pm
#

Labi, tad pastāsti, kā no govs piena. Var taču nopirkt govs pienu tirgū.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Ilse Kahrklis

from: [info]ld
date: Jun. 19., 2009 - 03:28 pm
#

piens jāsaraudzē. kad sarūdzis, tad jākarsē līdz metas kunkuļos. nokāš un ir sanācis biezpiens. karstajai masai klāt olas, ķimenes, sāli, sviestu, vēl nedaudz pakarsē, tad tin marlē, izspiež lieko šķidrumu un tad noslogo.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


skuka

from: [info]skuka
date: Jun. 19., 2009 - 03:34 pm
#

hmmm, gandrīz visās receptēs, ko atradu internetā, ir citādi: ņem svaigu pienu, sasilda uz mazas uguns, kad sasilis (bet nedrīkst mest burbuli), tad liek klāt biezpienu, maisa, biezpiens savelk pienu, kad viss kunkuļos un sūkalās, tad nokāš, liek izkausētā sviestā, maisa, pievieno tās olas ar ķimenēm, u.t.t, u.t.t.
Galvenā atšķirība, ka netaisa no tīra piena, bet piena un biezpiena. Tā varbūt arī vairāk sanāk. No piena esmu taisījusi biezpienu zīdainim, tur jau no litra knapi saujiņa.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Ilse Kahrklis

from: [info]ld
date: Jun. 19., 2009 - 03:43 pm
#

"No piena esmu taisījusi biezpienu zīdainim, tur jau no litra knapi saujiņa." jā, tā tas ir. un tad arī loģisks ir secinājums kāpēc receptes iesaka no piena un biezpiena taisīt. tā kā mums bija govs, tad mums nebija aktuāli pirkt atsevišķi biezpienu.

reku vēl dažas receptes :)
http://www.tvnet.lv/women/article.php?id=4842752

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]stihija
date: Jun. 19., 2009 - 04:51 pm
#

http://www.receptes.lv/receptes/janu-siers/

no šīs rezeptes man jau trīs gadus pēc kārtas labs siers sanāk.
Pienu ņemt ne vājāk kā 2% un biezpienu arī normālu, nevis vājpiena un būs ok!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


skuka

from: [info]skuka
date: Jun. 19., 2009 - 09:25 pm
#

paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais


dogaresse

from: [info]dogaresse
date: Jun. 19., 2009 - 02:36 pm
#

No spaanju vieteejiem produktiem siers diezin vai sanaaks. Your best bet ir Madridee mekleet krievu veikalu, kuraa ir dabonams biezpiens.

Atbildēt


dogaresse

from: [info]dogaresse
date: Jun. 19., 2009 - 02:39 pm
#

Aaa, un to vaacu Buttermilch esmu redzeejusi Carrefour International products nodaljaa.

Atbildēt