pajautaa

« previous entry | next entry »
Jun. 10., 2018 | 08:42 pm
posted by: lidot in pajautaa

It kā nespēju iedomāties ļoti nopietnu iemeslu, kāpēc to nevarētu, un tomēr liekas kaut kā jocīgi, jo nekad neesmu tā darījusi. Jautāju pēc padoma no pieredzes - no ievestajām poļu zemenēm tak var vārīt ievārījumu, vai ne?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {19}

from: [info]fedrs
date: Jun. 10., 2018 - 09:44 pm
#

Protams, ka nevar!

Atbildēt


#

from: [info]mazaa_zive
date: Jun. 10., 2018 - 10:22 pm
#

a ir kaut kādas indikācijas, ka tās NAV ĪSTAS zemenes?:)

Atbildēt | Diskusija


zane

from: [info]lidot
date: Jun. 10., 2018 - 10:57 pm
#

Nu, nav jau. :)) man laikam kaut kāda psiholoģiskā barjera, ka zemenes tak jāizaudzē pašu dārzā, un pirkt un ēst ne-vietējās tak ir bezmaz tēvzemes nodevība.

Atbildēt | Iepriekšējais


putnu novērotājs

from: [info]_re_
date: Jun. 10., 2018 - 10:35 pm
#

latvijas audzētāji - tirgotāji audzē ar tām pašām metodēm kā poļi

Atbildēt | Diskusija


zane

from: [info]lidot
date: Jun. 10., 2018 - 10:58 pm
#

Paldies, laikam to arī gribēju dzirdēt, lai arī jautājums (es zinu) ir pastulbs. :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


putnu novērotājs

from: [info]_re_
date: Jun. 10., 2018 - 11:01 pm
#

ai nu normāls. es arī sev atgādinu šo pantiņu, kad deguns sāk raukties par poļu tomātiem, zemenēm vai ķiršiem. :)

Atbildēt | Iepriekšējais


pikaczu

from: [info]pikaczu
date: Jun. 10., 2018 - 10:41 pm
#

Protams! :)

Atbildēt


veed_logs

from: [info]veed_logs
date: Jun. 10., 2018 - 10:45 pm
#

Nē, diemžēl nevar :(

Atbildēt


from: [info]polija
date: Jun. 11., 2018 - 06:02 am
#

neko nezinu, poļu, ne poļu - bet es NEESMU redzējusi normāls zemenes, kas izskatītos visas tādas smukas, nebojātas, bet kuras pēc 14h atrašanās ne-ledusskapī, bet teiksim normālas temperatūras (ne karstā) telpā, ar logu vaļā, pie loga ne-saulē, būtu vnk "iztecējušas" pa galdu.. Un dažas apaugušas ar pūku..
Esmu kkā ar dārza zemenēm pieraudi, ka tām vismaz var noteikt, ka tā zemene sāks/sāk bojāties, nevis smuka, smuka un pēc dažām h vnk iztek.. O_o
Par garšu labāk paklusēšu arī, bet nu to laikam vnk var glābt ar daudz cukura..

Atbildēt | Diskusija


Entitious

from: [info]unknown_entity
date: Jun. 11., 2018 - 08:27 am
#

Sasaldē zemenes un tad atkausē. Tecēs ka prieks

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]polija
date: Jun. 11., 2018 - 09:58 pm
#

un ar pūku ar apaugs? Nu un sasaldētas jau tad tek uzreiz līdzkoatkūst..

Atbildēt | Iepriekšējais


sajūtu cilvēks

from: [info]vacatio
date: Jun. 11., 2018 - 10:49 am
#

Poļi ķīmiķo stripri vairāk. Nezinu par zemenēm, bet ābolu ķīmiķošana viņiem ir standarts ik pēc 10 dienām. Domāju, ka zemenes diezvai atpaliek. Latvijā bišķi vairāk taupa uz ķimikālijām.
Es nevārītu, neredzu pat argumentus. LV zemenes tūlīt maksās tikpat cik Poļu. Bet man bērni mājās, tāpēc nav vienalga ko ēdam.

Atbildēt | Diskusija


puscilvēks pusnecilvēks

from: [info]neetiski
date: Jun. 11., 2018 - 01:44 pm
#

Tās jau nag muļķības, pēc tik karsta maija, domāju, ka lētākās vasaras otrajā pusē varbūt būs ap 3 eiro, bet tas, ja noveiksies.

Atbildēt | Iepriekšējais


zane

from: [info]lidot
date: Jun. 11., 2018 - 02:40 pm
#

man arī mājās ir mazi ēdāji, par kuru uzturu tomēr stipri piedomāju, tāpēc arī uzdevu tādu šķietami stulbu jautājumu. laikam jau jāmēģina vaktēt tās LV zemenes, bet nu ar tām ir tāpat kā ar avokado gatavināšanu - visu laiku vēl nav laiks, vēl nav laiks, un tad pēkšņi - bam, ir jau par vēlu, vilciens aizgājis. :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sajūtu cilvēks

from: [info]vacatio
date: Jun. 11., 2018 - 02:59 pm
#

Es FB sekoju pāris zemeņaudzētājiem un tad pēc viņiem orientējos. Vimbukroga audzētāji pagāšnedēļ rakstīja, ka sezona ir sākusies un būšot aptuveni 2 nedēļas. Tā, ka principā uz Līgo jau viss var būt beidzies.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zane

from: [info]lidot
date: Jun. 12., 2018 - 03:31 pm
#

Paldies, pasekošu.
Lai gan, no otras puses, stipri šaubos, ka, piemēram, "Pūre" u.tml. savu zemeņu ievārījumu ražo no vietējām zemenēm, tā ka beigu beigās varbūt nav liela starpība - nopirkt poļu zemeņu ievārījumu veikalā vai izvārīt pašai.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sajūtu cilvēks

from: [info]vacatio
date: Jun. 12., 2018 - 03:39 pm
#

Viss ir galvā-ja vari mierīgu sirdi ēst poļu ogu zapti, tad nav ko čakarēties un lieki naudu tērēt. Es īsti nevaru. Nu, ja būtu savas zaptes beigušās, tad pirktu un ēstu. Bet tā apzināti visu ziemu ēst poļu ogas, nevarētu. Poļu ābolus ar neēdu. Bet svežzemju banānus un melones ēdu, jo tie pie mums neaug un izvēles variantu nav. Mierinu sevi, ka izeju uz vidusceļu - to, ko varu atļauties to pērku vietējo nedaudz pārmaksājot, to ko te neaudzē - to pērku importa.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zane

from: [info]lidot
date: Jun. 12., 2018 - 11:32 pm
#

Mans galvaslauzis šovakar atkrita pats no sevis - vietējās zemenes nakts tirgū tikai 3e - par nieka eiriku vairāk nekā poļu i.c. ievestās, bet kūst uz mēles kā nevienas citas! :)) Sapirkos tā, lai sanāk arī zaptei, bet laikam līdz zaptei neizdzīvos, būs jābrauc pakaļ vēl. :))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]9h8p26gv
date: Jun. 13., 2018 - 05:22 pm
#

Kā var būt drošs, ka tiešām vietējās?

Atbildēt | Iepriekšējais