pajautaa

Vissuperīgākie mazsālītie gurķīši!

« previous entry | next entry »
Maijs. 28., 2018 | 08:18 pm
posted by: feita_kleita in pajautaa

Neturi recepti zem pūra, ja vari, padalies :)

Man tie nez kālab nekad neizdodas :(

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {10}

Dūda

from: [info]zhagata
date: Maijs. 28., 2018 - 10:04 pm
#

Vajag:

Mazizmēra gurķīšus
Jūras sāli
Dilles

Sagatavošana

Gurķiem nogriež galiņus un pārgriež uz pusēm. Sagrieztos gurķus saliek izturīgā maisā, piebāž pilnu ar dillēm, un apsāla ar jūras sāli. Var arī ņemt parasto rupjo sāli, bet nebūs tik forši. Sāli liek pēc vēlmēm, cik sālītus vēlas. Maisam aizsien galu ciet, un kārtīgi sakrata saturu. Ieliek ledusskapī. Pēc 2 stundām ir gatavi mazsālīti gurķīši!

Labu apetīti! :)

Atbildēt | Diskusija


Tāda veida informācijai jābūt tavā bio tur augšā,

from: [info]saturday
date: Maijs. 28., 2018 - 10:21 pm
#

cik daudz sāls būtu normāli priekš kilograma gurķu? un tiešām nevajag to visu karstā ūdenī? paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Dūda

from: [info]zhagata
date: Maijs. 28., 2018 - 10:36 pm
#

šķiet es lieku divas ēdamkarotes bez kaudzītes. Bet nu tas cik sāļi tā jau katra individuālā gaume :)

Karstā ūdenī noteikti nevajag. Taču jāņem vērā, ka gurķus šādi gatavojot nevar uzglabāt ilgi (parasti visi tiek noēsti tajā pašā dienā).

Pats galvenais ir ļoti sirsnīgi maisiņu sakratīt!

Atbildēt | Iepriekšējais


tante

from: [info]tante
date: Maijs. 28., 2018 - 10:49 pm
#

karstā ūdenī gurķus vispār neviens normāli nesāla ;))

ja sāla ūdenī, tad sāli izšķīdina siltā ūdenī, pieleik klāt visas, kuras vien spēj iedomāties, zaļbarības - dilles ar visiem kātiem+upeņu/ķiršu lapas+mārrutku lapas (var arī sakni), piparus (berztus vai veselus) un maisot to silto ūdeni ar visiem tiem kātiem un lapām iekšā atdzesē..
pēc tam lej traukā kur ir tie gurķi, samaisa, uzliek slogu un iet gulēt - tāpat agrāk par rītrītu tur nekas ēdams nebūs...

ar visu to ūdens vārīšanu (labāk to ūdeni vārītu atdzsēt), visa maisīšanu un atdzesēšanu, plus vēl gaidīšanu līdz kamēr tiek pie ēšanas, dēļ viena kilograma gurķu patiešām nav vērts ņemties :))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Tāda veida informācijai jābūt tavā bio tur augšā,

from: [info]saturday
date: Maijs. 28., 2018 - 11:32 pm
#

es atceros, ka pirms vairākiem gadiem darīju tā:
paņem lielu bļodu, ieber tajā gurķīšus ar apgrieztiem galiem, pieber sāli, dilles, ķiplokus un vārošu ūdeni visam pa virsu. ap to laiku, kad ūdens bija atdzisis, bija jau gandrīz ēdami :)
bet nu varbūt atceros nepareizi...

Atbildēt | Iepriekšējais


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Maijs. 29., 2018 - 12:42 am
#

es mazsālu karstā ūdenī. divas karotes sāls uz litru, zaļumu bunte ar upeņzaru un visu pārējo, ķiploks, virsū to karsto sālījumu, un nāk gatavs jau pēc 4 stundām.

Atbildēt | Iepriekšējais


tante

from: [info]tante
date: Maijs. 28., 2018 - 10:38 pm
#

es vēl ķiploku šitiem fiksajiem piekabinu klāt :))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Dūda

from: [info]zhagata
date: Maijs. 28., 2018 - 10:39 pm
#

Es ar labprāt, bet man te ķiploku neēdāji :D

Atbildēt | Iepriekšējais


feita_kleita

from: [info]feita_kleita
date: Maijs. 29., 2018 - 02:10 am
#

Paldies visiem!
Paspēju gan apliet ar karso ūdeni, pēc sajūtām, kuras nekad nenostrādāja, bet šoreiz ieliku burkā un apmetu to augšpēdus, tipa slogs.
Noteikti izmēģināšu arī ieteikto maisiņa metodi, jo patīk ķēpāties arī zem kg.

Atbildēt


from: [info]lenorad
date: Maijs. 29., 2018 - 08:32 pm
#

Es taisu tādus:
Gurķīšus sagriež 4 daļās, pievieno dilles, 3-4 lielas, saspiestas ķiplokdaivas, 8 ēdamkarotes galda etiķa, 4 ēdamkarotes sāls. Dažu stundu laikā jau ir savilkušies, pēc 24h garšo jau kā marinēti. Tas ir uz kādiem 2kg gruķīšu... nu tik cik draugs uz lauka salasa un atved vienā reizē :D

Atbildēt