pajautaa

pelmeņi

« previous entry | next entry »
Feb. 12., 2017 | 01:36 pm
posted by: zazazumm in pajautaa

Mēģināju pagatavot home-made pelmeņus. It kā viss sanāca garšīgi, bet vāroties mīkla izstiepās un tie pelmeņi izskatījās bēdīgi ar to noslēpto frikadelīti pa vidu (vai sliktākajā gadījumā frikadele bija izplīsusi ārā). Ko nākamreiz darīt citādāk, lai tā nebūtu?
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {5}

from: [info]spic
date: Feb. 12., 2017 - 01:46 pm
#

Hvz. Kā tieši tu taisīji tagad?

Atbildēt


vilibaldis

from: [info]vilibaldis
date: Feb. 12., 2017 - 02:41 pm
#

tu sasaldējipirms vārīšanas?

Atbildēt


from: [info]ninona
date: Feb. 12., 2017 - 03:39 pm
#

Pēc apraksta nevar saprast arī, kas tad īsti ar tiem pelmeņiem notika.

Kas ir "mīkla izstiepās"? T.i. mīklas uzbriešana ir normāla un tā arī ir, ka tas pildījums ir samērā mazs. Tur jāatrod mīklas plānuma un pildījuma apjoma līdzsvars.

Un pa kurieni tās frikadeles (pildījums) krita laukā? - izplīsa caurums vidū vai malas atvērās? Pirmajam gadījumam atkal jau mīklas biezuma/ vienmērīguma (varbūt arī konsistences) jautājums, otrajā - es "salīmēšanai" veidošanas laikā izmantoju ūdeni, bet mūsmājās bezglutēna pelmeņmīkla, to bez ūdens īsti labi neaizlīmēt.

Atbildēt


Zetinja Tresor

from: [info]zetinja
date: Feb. 13., 2017 - 08:49 am
#

Pēc kādas receptes gatavoji mīklu?

Also cik plāni izrullēji?

Mēs pelmeņus mēģinam gatavot tā, lai ir aptuveni 60% gaļas. Proporcijas noteikšanai izmantojam svarus.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]digna
date: Feb. 13., 2017 - 10:09 pm
#

Pag, jūs sverat katru pelmeni?!

Atbildēt | Iepriekšējais