oktobris

Posted on 2022.10.14 at 19:40
Tags:
es no rīta: ielieku fermentēties kimčī
es vakarā: jau trešdaļu esmu apēdusi vēl nesafermentējušos

Comments:


vilibaldis
[info]vilibaldis at 2022-10-15 11:52 (Saite)
kā tu viņu taisi?
*
[info]inese_tk at 2022-10-15 18:54 (Saite)
+/- šādi https://simple-veganista.com/kimchi/ ne ļoti precīzi turoties pie receptes. lieku ķīnas kāpostu, burkānus, parasto kāpostu. baigi ilgi arī nefermentēju. man patīk tāds pasvaigs, lai dārzeņi vēl drusku kraukšķīgi
vilibaldis
[info]vilibaldis at 2022-10-15 20:49 (Saite)
Paldies, būs jāpamēğina.
Mēs kaut kad taisījām ar parasto kāpostu vakuumā, bija labi, bet ļoti ātri pārskāba
*
[info]inese_tk at 2022-10-15 21:17 (Saite)
kā taisa vakuumā? tajā vakuuma maisiņā?
vilibaldis
[info]vilibaldis at 2022-10-15 21:23 (Saite)
Jā, vienkārši saspaida un ieliek vakuuma maisiņā
Božena Chodunska
[info]bozena at 2022-10-15 19:32 (Saite)
Es arī reiz mēģināju fermentēt kimči. Dzīvoklī. Izturēju 2 dienas. Vai varbūt trīs. Smaka bija tāda, ka apsvēru pārdot to kā ķīmisko ieroci. :D
*
[info]inese_tk at 2022-10-15 21:16 (Saite)
jā, ir dzirdēti šausmu stāsti, bet man kaut kā nav gadījies. es arī netaisu baigi lielos apjomos un visai drīz jau lieku iekšā ledusskapī, jo fermentācija lēni, bet notiek arī tur un tā, kā man negribas tādu šausmīgi skābu un sabļukušu, tad nav ko daudz turēt tai siltumā. protams, ož specifiski, bet tas aromāts daudz maz turas burkas robežās un pavisam nelielā rādiusā ap to
frau Strumpf
[info]juuuda at 2022-10-26 15:12 (Saite)
kādu burku tu izmanto: ar stikla vāku, kam ir gumijas riņķis?
*
[info]inese_tk at 2022-10-27 19:24 (Saite)
visparastāko burku, ar parastu metāla skrūvējamo vāku. tikai kamēr neesmu pārlikusi ledusskapī, neskrūvēju ciet, tikai piesedzu burku, lai nenāk aromāts ārā un kaut kādas mušas/putekļi/vatever iekšā.
Previous Entry  Next Entry