Grūta dzīve latvietim Amerikā

« previous entry | next entry »
Nov. 8., 2018 | 05:00 pm

Sagribējās štovētus kāpostus. Nu, tā, ka ļoti. Tos nemaz nav grūti dabūt, ir katrā veikalā. MI latvieši jau mani gan brīdināja, ka tie ir ārkārtīgi skābi. Viņiem bija taisnība. Pēc skalošanas (!!!) un tonnas cukura ir aizvien skābi, bet jāēd vien ir. Vēl sagribējās desiņas. Nopirku kaut kādas organiskās, bezantiobiotiskās, laimīgo cūciņu un gotiņu desiņas/kupati. Samaksāju baisu naudu, organoleptiskās īpašības ir diezgan pat pieņemamas, lai gan aizvien īpatnas. Dzeru nedzidrināto, visparastāko ābolu sulu, ko viņi sauc par apple cider. Tā gan ir ļoti laba un atgādina mājas rudenī.


Tā kā Andrim šobrīd grūti laiki (sevis šaustīšana tomēr ir baiga padarīšana), atcerēsimies vismaz viņa vokālās dotības :D
te var būt arī bilde
Tags:

Link | piemet pagali! | Add to Memories


Comments {11}

magnolia

(bez virsraksta)

from: [info]magnolia
date: Nov. 9., 2018 - 12:10 am
Link

Kā reiz šobrīd rudens LV noskaņās ēdu šķovētus kāpostus ar sardelēm. Rimi šobrīd var nopirkt tădus kāpostus, kurus var uzsildīt uz pannas vai grilla ar visu, neatvērtu iepakojumu.

Atbildēt | Diskusija


Bļanna Baklažanna

(bez virsraksta)

from: [info]bljanna
date: Nov. 9., 2018 - 12:19 am
Link

Tas ir kā - uzsildīt ar visu iepakojumu uz grila? Kas notiek ar to plastmasu? O_o

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Božena Chodunska

(bez virsraksta)

from: [info]bozena
date: Nov. 9., 2018 - 08:19 am
Link

Viņi ir folijā ne plastmasā. Tā kā viss bumbās.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Bļanna Baklažanna

(bez virsraksta)

from: [info]bljanna
date: Nov. 9., 2018 - 04:31 pm
Link

Ahā! Mana nojātā smadzene līdz tik revolucionāram risinājumam pat neaizdomājās! :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


magnolia

(bez virsraksta)

from: [info]magnolia
date: Nov. 14., 2018 - 06:46 am
Link

Jā, galīgi ne eko, bet ļoti ērti. Nez vai vēl tā darīšu, bet mani paķēra ar izgudrojumu. Varbūt kādreiz pie dabas.

Atbildēt | Iepriekšējais


Princese Zeltīte

(bez virsraksta)

from: [info]elina
date: Nov. 9., 2018 - 12:22 am
Link

jūtu līdzi|!!!

Atbildēt | Diskusija


Bļanna Baklažanna

(bez virsraksta)

from: [info]bljanna
date: Nov. 9., 2018 - 12:28 am
Link

Vai ne?!!! Pašai sevi žēl, it sevišķi, kad ar tiem kāpostiem cīnījos....

Atbildēt | Iepriekšējais


galvenais hipo

(bez virsraksta)

from: [info]daria
date: Nov. 9., 2018 - 05:33 am
Link

Tiem marinētajiem kāpostiem var piegriezt svaigu kāpostu klāt un tad noštovēt, sanāk diezgan cienīgi. Ar desiņām gan ir tā, ka tikai no krievu veikala

Atbildēt | Diskusija


Bļanna Baklažanna

(bez virsraksta)

from: [info]bljanna
date: Nov. 9., 2018 - 04:31 pm
Link

Svaigu kāpostu! Note taken!

Atbildēt | Iepriekšējais


barbala

(bez virsraksta)

from: [info]barbala
date: Nov. 9., 2018 - 09:06 am
Link

Pirms kāda gada vai vairàk skatīju ideju- skābkāpostu eksports uz ASV un gūglējot atradu daudz visādus microfermenters, kuri līdzīgi alus mikrobrūvētājem dara alu. Visnotaļ, ļaudis centās to par trendu izdarīt. Aizkustināja tā mārketinga daļa. Bet tā, skaujas, zaķīt.

Atbildēt | Diskusija


Bļanna Baklažanna

(bez virsraksta)

from: [info]bljanna
date: Nov. 9., 2018 - 04:29 pm
Link

Poļu veikalā poļu rajonā (kurš ir miles away....) noteikti var dabūt Eiropas skābkāpostus. Es tur atradu visādus labumus, tai skaitā Sanktpēterburgas zefīrus, kas sastāvēja apmēram tikai no augļu biezeņa un cukura un tas arī viss. Sinepes gan pat tur bija tikai nepareizās. Bet, jā, rajonā un tuvākajos rajonos tie ASV ražotie ir pagalam nepareizi. Viņi tomēr neprot. Arī marinētie gurķi viņiem ir vai nu ļoti skābi vi baisi cukuroti. Tas vispār ir taisni apbrīnojami, kā viena valsts var tik ļoti sapist ēdienu.

Atbildēt | Iepriekšējais