|
| 31. Maijs 2006 @ 09:03 |
---|
Tūrisma nozares pārstāvji uzskata, ka mājās gatavotā degvīna pārdošana veicinātu tūrismu, tomēr tuvākajā laikā nav plānots rosināt ļaut Latvijā pārdot kandžu.
Lietuvā darba grupa lems, vai pasludināt kandžu par kulinārijas mantojumu, ziņo laikraksts "Diena". Iecerēts, ka pašdarināto degvīnu varēs izgatavot tikai lauku saimniecībās, kas nodarbojas ar lauku tūrismu.
Latvijas lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" direktore Asnāte Ziemele pauda viedokli, ka šāds ierosinājums noteikti būtu atbalstāms arī Latvijā. "Mums ir pietiekami senas mājas vīna, raudzētā alus un graudu šņabja gatavošanas tradīcijas, tādēļ to pārdošana suvenīru veidā būtu tā vērta," sacīja Ziemele. |
Es pats katru gadu jāņogu vīnu brūvēju - man patīk, kad mūsu viesībās smalkas dāmas man lūdz ieliet mājas vīnu, ne veikala draņķus. Uz galda jau ir, bet tos parasti tik pagaršo un - viss.
man liekas, ka tagad kandžu taisa tikai labā kvalitātē, jo tie, kas grib nodzerties, lieto šķaidīto.
|
|
Top of Page |
Powered by Sviesta Ciba |