Comments
Off topics!
Klau, zinu, ka māki cept plātsmaizes :D
Vai vari man iedot mīklas recepti? Man nekādi nesanāk, pīrāgiem vēl +/- kaut kā, bet bulku un plāts maižu mīkla man sanāk cieta kā koka tupele!
Tencinu!
Klau, zinu, ka māki cept plātsmaizes :D
Vai vari man iedot mīklas recepti? Man nekādi nesanāk, pīrāgiem vēl +/- kaut kā, bet bulku un plāts maižu mīkla man sanāk cieta kā koka tupele!
Tencinu!
(Reply to this) (Thread)
|
Man ir 2 iemīļotās recepts:
1. kad nu nekādi nav laika, bet vajag kko garšigu - Plātsmaize.
Nepieciešams - 1 glāze miltu, 1/2 glāze cukura, 4 olas, 1/3 glāze eļļas, augļi vai ogas kuras liks plātsmaizē.
Miltus, cukuru, olas, eļļu bļodā sakuļ viendabīgā pašķidrā masā, pievieno ogas vai augļus viegli samaisa un ielj ietaukotā veidnē. Cep 180 grādos apmēram 20 min.
Sanāk tiešam ļoooti garšīgi.
2. Rauga mīkla, kas priekš manis ir universāla gan pīrāgiem, gan plātsmaizēm un bulciņām, pat picas esmu pamanījusies cept.
Nepieciešams:
1/2 l piens, mazliet mazāk kā 1/2 paciņas raugs, 100 g sviesta, 2 deserta karotes cukura, sāls, milti.
Bļodiņā uzsilda pienu (nevus uzkarse, bet viegli siltu), sadrupina raugu un ieber pie piena kopā ar cukuru un sali. Visu cītīgi samaisa līdz raugs nav kunkulos, bet ir izšķīdis. Atstaj siltumā, lai uzrūgst.
Kad piens un raugs uzrūdzis, smuki pacēlies, tad to lej lielākā bļoda kopā ar izkausētu sviestu, ber klat miltus un mīca līdz sanakusi skaista mīkla, kas nelīp pie rokām.
Atstaj uz kādu stundiņu uzrūgt un tad taisa ko vien vēlas.
neviena no šīm receptēm mani vel nekad nav pievīlusi.
1. kad nu nekādi nav laika, bet vajag kko garšigu - Plātsmaize.
Nepieciešams - 1 glāze miltu, 1/2 glāze cukura, 4 olas, 1/3 glāze eļļas, augļi vai ogas kuras liks plātsmaizē.
Miltus, cukuru, olas, eļļu bļodā sakuļ viendabīgā pašķidrā masā, pievieno ogas vai augļus viegli samaisa un ielj ietaukotā veidnē. Cep 180 grādos apmēram 20 min.
Sanāk tiešam ļoooti garšīgi.
2. Rauga mīkla, kas priekš manis ir universāla gan pīrāgiem, gan plātsmaizēm un bulciņām, pat picas esmu pamanījusies cept.
Nepieciešams:
1/2 l piens, mazliet mazāk kā 1/2 paciņas raugs, 100 g sviesta, 2 deserta karotes cukura, sāls, milti.
Bļodiņā uzsilda pienu (nevus uzkarse, bet viegli siltu), sadrupina raugu un ieber pie piena kopā ar cukuru un sali. Visu cītīgi samaisa līdz raugs nav kunkulos, bet ir izšķīdis. Atstaj siltumā, lai uzrūgst.
Kad piens un raugs uzrūdzis, smuki pacēlies, tad to lej lielākā bļoda kopā ar izkausētu sviestu, ber klat miltus un mīca līdz sanakusi skaista mīkla, kas nelīp pie rokām.
Atstaj uz kādu stundiņu uzrūgt un tad taisa ko vien vēlas.
neviena no šīm receptēm mani vel nekad nav pievīlusi.