pajautaa

Sēņu audzētājiem! Cikcukur jūs liekat?

« previous entry | next entry »
Feb. 15., 2022 | 11:32 am
posted by: lavendera in pajautaa

Es sāku ar 200 gramiem uz trīslitru burku (tējas sēnei), bet man liekas, ka tas ir drusku par saldu. Pēdējo burku ietaisīju pēc Toomas receptes - ēdamkarote uz litru, tā savukārt negaršo ne pēc kā un burbulīšu arī nav. Ir kāds pārbaudīts zelta vidusceļš un slepenas ideālās receptes?
Ir audzētāji, kas atjauc ar kaut kādiem sīrupiem un kādu laiku turpina glabāt ledusskapī, pamēģināju, neredzu efektu. Ir pieredze?
Es audzēju vienkārši tāpēc, ka man garšo kombuča. Ja te kāds noņemas ar citām burku sēnēm, arī laipni lūgti izteikties.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {16}

h2o roze

from: [info]udensroze
date: Feb. 15., 2022 - 12:24 pm
#

2 ēdamakarotes uz pusotru vai 2 litriem ir mana pieeja

Atbildēt


*

from: [info]inese_tk
date: Feb. 15., 2022 - 02:00 pm
#

lieku ēdamkartoti uz litru. bet normālu, burbuļainu kombuču dabū otreizējā fermentācijā un tas nav pieliet kaut kādu sīrupu un elikt ledusskapī. tas ir pieliet kaut kādu sīrupu un nolikt hermētiski noslēgtā traukā siltumā un fermentēt vairākas dienas (atkarīgs no telpas temperatūras), katru dienu atgaisojot, lai neuzsprāgst.

Atbildēt | Diskusija


lavendera

from: [info]lavendera
date: Feb. 15., 2022 - 07:25 pm
#

Skaidrs, es IR stāstīto "tumšā, vēsā vietā" sapratu kā uzreiz ledusskapī. Tātad tas jāsaprot kā tumšā siltā vietā.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ai.nes

from: [info]iness
date: Feb. 15., 2022 - 02:18 pm
#

man burbulīši ir jau arī pirmajā raudzēšanā ar skobiju. ne tikai burbulīši, bet pārlejot citā traukā pat ir arī baltas putiņas, kuras nopaukšķ.

attiecības - aptuveni uz 500 ml stiprās tējas (2 melnās tējas maisiņi + vienmēr pielieku arī karkādi krāsai) ir 4 ēdk. baltais cukurs. + ūdens apm 2,3 litri. un tas dzēriens nav salds īsti.

Atbildēt | Diskusija


*

from: [info]inese_tk
date: Feb. 15., 2022 - 02:39 pm
#

jā, pirmajā arī var dabūt burbulīšus, bet man tāds patiešām dzirkstošs dzēriens sanāks tikai otrajā fermentācijā. droši vien atkarīgs no visādiem faktoriem. cik dienas Tu turi?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ai.nes

from: [info]iness
date: Feb. 15., 2022 - 06:26 pm
#

kādas 3-4 dienas.
bet, man liekas, ka tas arī atkarīgs no skobija biezuma. un siltuma virtuvē, skapītī.
jo biezāks un ilgāk audzis pats, jo ātrāk saražo dzērienu.

jāsaka, ka es līdz otrajai raudzēšanai nemaz neesmu tikusi :D vīrs izdzer jau līdz tam.
neesmu iepirkusi arī tās otrās raudzēšanas pudeles - kuras ir vislabākās? gemosa?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


*

from: [info]inese_tk
date: Feb. 15., 2022 - 07:31 pm
#

Es lietoju tās lielās, tumšās alus pudeles ar fancy korķiem
Šitādas https://images.app.goo.gl/DW3oiUnKiwFttCJJ6

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ai.nes

from: [info]iness
date: Feb. 16., 2022 - 12:32 pm
#

o!
Tādām vajadzētu būt tajā alus veikalā, kas uz Dzirnavu ielas, Klusā centra galā, vai ne?

kāda tev recepte tai otrajai fermentācijai?
kādas garšas pievieno, kā?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


*

from: [info]inese_tk
date: Feb. 16., 2022 - 10:36 pm
#

tajā alus veikalā neesmu bijusi, bet arī Rimi ir manīts alus tādās pudelēs.

es tā diezgan brīvi tam pieeju. metu klāt viskaut ko, kas nu pie rokas. vasarā visādas svaigas ogas visādās kombinācijās (piemēram, klasiskā zemenes + rabarberi), ziemā sīrupus, ogas no saldētavas un arī vecas zaptes (vecas tādā ziņā, ka ir jau pāris gadus neapēstas un liekas, ka tuvākajā nākotnē arī netiks apēstas, bet protams nav ne pelējušas, ne skābušas). gandrīz vienmēr lieku klāt piparmētras - svaigas vai kaltētas. reizēm vēl kādu citu garšaugu vai tējaugu. vīgriezes, piemēram. visko var likt. ja ogas tādas skābā gala, tad piemetu arī drusku cukuru papildus klāt. ja gadījies pirmajā fermentācijā drusku pārturēt un tāds paskābs palicis, tad vnk atšķaidu ar ūdeni. nu tā kaut kā.

par pudelēm runāot, man vispār ir viena tāda ekstra liela, tumšā stikla, ar platāku kakliņu, nekā parastājām. tā ir izcili laba, jo tur vieglāk samest iekšā tās ogas utt., bet kaut kā neatrodu bildi internetā. zinu, ka kādreiz tādā varēja nopirkt izlejamo alu līdzņemšanai Lidiņā, bet es pati nepirku, man draudzene atdeva.

Atbildēt | Iepriekšējais


Dzintra čoms

from: [info]mranarhs
date: Feb. 15., 2022 - 02:32 pm
#

Sāku lasīt un cerēju, lūk, būs stāsts par normālu dzersmi, kad diena sākas ar 200 gramiem tukšā dūšā... Smags bija mans aplauziens!

Atbildēt | Diskusija


es pats personīgs

from: [info]maigs
date: Feb. 15., 2022 - 05:21 pm
#

*ņirdz

Atbildēt | Iepriekšējais


nova

from: [info]nova
date: Feb. 15., 2022 - 06:52 pm
#

Draudzene liek 5 strīķētas êdamkarotes uz 3L.

Atbildēt | Diskusija


lavendera

from: [info]lavendera
date: Feb. 15., 2022 - 07:27 pm
#

Varbūt tas ir tas tievēšanas noslēpums.

Atbildēt | Iepriekšējais


Māris Alksnis

from: [info]maris
date: Feb. 16., 2022 - 09:32 pm
#

3 ēdamkarotes uz litru

Atbildēt


soul_embraced

from: [info]soul_embraced
date: Feb. 17., 2022 - 08:33 am
#

uz čuju

Atbildēt