Augusta DebesisKeep It Simple |
mūsu mājā vajadzētu piena mašīnu :) maizi mēs ēdam vidēji pa 1/3 kukulīša nedēļā. bet pienu pa 1,5 l dienā...
Bet man ir ļoooti lielas aizdomas, ka sāktu ēst maizīti stipri vairāk, ja būtu šāda mašīnīte!
Govs? :-DDD Lai gan nē - pie šāda patēriņa kaza būtu labāka izvēle :-)
Mums maizes patēriņš kukuļos ir samazinājies, svarā - droši vien nē. Mašīnītē ceptā ir smagāka un sātīgāka. Turklāt mašīna izmantojama arī keksu un citādu kulinārisku izvirtību cepšanai, kā arī var maisīt mīklu.
:D Kaza ar govs piena īpatnībām :))) būtu ideāli. vēl labāk, ja viņa dzīvotu pa lodžiju, izrāptos (3. stāvs) pačurāt un pienu pasniegtu jau burciņā. tas būtu ideāls variants.
vispār, tie E tiešām uztrauc. jo mēs bērnībā baisi ēdām visādas sviestmaizes utt, bet resni nebijām. tagad sīkajam sviestmaizes lāga nedodam, bet sāk punčuks augt :( visas īpaši ātraudzīgās vistas un cūkas. arī tas, ko Tu saki- maize šādā veidā ir sātīgāka. nevis vnk pūkas sadzen kunģītī.
khem.
MĒS bērnībā arī ēdām tos pašus labos sviestmaižus un neĒlietu pārpilnos produktus, no kuriem resns nevarot palikt, tak bijām resni kā Ziemassvētku sivēni.
varjau būt, ka atslēga nav sviestā, bet našķos. Daudz našķos.
Aha, re, kur tā posta sakne!
Daudzumā, nevis kartupeļos ar tefteļa gēniem un sojas lipekļa miltos.
šī sadaļa mani vienmēr in dedaudz mulsinājusi.
par mājās gatavotu paiku. protams, viņa ir laāka. bet kā var zināt, ka izmantotās izejvielas ir labākas? arī bez e un taml lietām. vai visādām citādām viltīgām auzdēšanas / saglabāšanas piedevām... bet apart from that- pašu cepta maize noteikti ir daudz foršāk.
Maizes sastāvdaļas - ūdens, eļļa (moš tur ir kāds E?), sāls, cukurs, milti (baltie un graudu, saldskābajā arī rudzu), sausais raugs.
Moš kaut kur slepenajos failos kaut kam ir tas E, bet tad es to nezinu. Maizei ceptuvē liek tos klāt glabāšanas nolūkiem un garšas uzlabošanai. Man liekas, ka garša tāpat ir laba un neglabājas ilgāk kā 2 dienas - apēdas ;)
garšas uzlabošanai maiznīcas liek klāt sojas izcelsmes lipekli - lizīnu, bet tas labi, ka jums tā maize aiziet uz urrā, mums nevienam negaršoja un beigās parasti sakalta uz izmešanu:( labi, ka "ceptuve" bija tikai aizdota, nevis pašu pirkta
Sausajā raugā un miltos man šķiet kāds E var paslēpties...? (-;
Kādu modeli paņēmāt? Es ar vislaik metu acis uz šo agregātu. Kur miltus pērkat?
Cenuklubā Concept VitaStyle - viņu mājas lapā es vairs neatrodu, bet vakar Spices veikalā redzēju, ka izpārdod par Ls 36 (apmēram).
http://www.my-concept.com/products/smal Miltus - dažādi, Pilngraudu ir IKI veikalos un arī Prismā, parastos nupat dabūju no kaut kādām dzirnavām - mamma paņēma 20 kg maisu, lielāko daļu dabūjām mēs. Sauso raugu un visādas sēklas vislabāk pirkt Gemoss veikalā.
Un tagad paskaties uz tām sēklām un raugu vai tiešām tur nemaz, nemaz nav E- vielu ;-)
Nevar jau tā visus E mest pār vienu kārti. Etiķim, sodai, cepamajam pulverim arī ir savs E-nosaukums, bet tos tā kā par nāvīgiem tā īsti neuzskata. Reāli kaitīgi no tiem visiem E ir labi ja 40% un arī tad gadījumā, ja pārcenšas. Bija laiki, kad zaļu glazūru kūkām panāca piepilinot zeļonku. Domā tas bija labāk kā tagad 0,0x grami uz simts gramiem cukura atbilstošas E-142 vai E-143, kas piešķir zaļumu? Savulaik nostrādāju picērijā vairāk kā divus gadus. Mums bija speciāls maisījums ar visiem E. Irdinātājs pret miltu saķepšanu, soda priekš pufīguma, stabilizators ilgākam glabāšanas termiņam (bremzē attīstību rauga šūnām, kas cepšanas procesā negāja bojā). Bez tā visa arī sāls satur 0,01% irdinātāja (atceries kā agrak sāls pārvērtās vienā milzu klucī, bet tagad tā mēdz būt reti), arī sausajam raugam iebaro nedaudz stabilizatora, lai tas ilgāk glabājas un nesāk rūgt vēl iepakojumā. Un pat ar to visu E-vielas kopā vidējai picai mīklā sanāk 0,001g vai pat mazāk.
Patiesībā E vielas nav/nebija galvenais iemesls mašīnītes ieviešanai. Mājās vienmēr ir pieejama svaiga maize pēc izvēles. Un vismaz divreiz lētāk, nekā veikalā.
driikst es Tev uzdoshu daudz jautaajumu?
cik biezhi Juus agraak pirkaat maizi? cik porcijas (laikam Tevi jaanjem kaa etalonu - cik Tu shkjeeles apeed brokastiis, tad taa buutu viena porcija) sanaak no viena cepiena? vai peec miiklas sataisiishanas, njem visu aaraa, lai maisaamos iznjemtu aaraa, vai arii atstaaj iekshaa un maizei ir caurums apakshaa? mums maajaas maizi eed visi, iznjemot mani. man taa ir jaapeerk. un man ljoti nepatiik taas summas, kas aiziet nedeeljaa par maizi. taapat pusi esmu spiesta izmest, jo kungam vienmeer vajag svaigu.
Maizi pirkām gandrīz katru dienu, bērni viņu patērēja (pārāk) daudz - jo sagriezto viegli ieiemst tosterī un aprīt ar kaut ko. Tagad vispirms maize jānogriež :-DDD tas bremzē (viņus). Es maizi ēdu vismazāk, bet pa brīvdienām, kad visi mājās, maize aizgāja kādi 2,5 kukuļi stabili. Nez kāpēc.
Cepot maize sanāk sātīgāka, "biezāka" - vismaz salīdzinot ar mūsu veikalos pieejamo. maisāmos atstāju iekšā, mani tie caurumiņi netraucē. Ja vīram patīk svaiga - maizes mašīna ir ideāla ;) jo svaiga viņa ir vidēji pēc 3 - 3,5 stundām pēc visu sastāvdaļi iebēršanas mašīnā.
tie cauruminji mazinji? Tavai divi maisiitaaji? es jau gadus divus peetu un lasu un pagaidaam lielaakais miinuss ir tas, ka aiznjem vietu un ka paliekot caurums maizee.
Manai mašīnai ir divas maisāmās lāpstiņas, jā. Un tie caurumi ir mazi, manuprāt. Vismaz man nemaz netraucē ēst to maizi. Bet es neesmu uz visuālo pasista. Uz smaržu vairāk.
Vietu aizņem mašīna, jā. Taču tas ir otrs jēdzīgākais un intensīvāk lietotais mājsaimniecības gadžets aiz tējkannas. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||