Sirmgalvis - Kā es gatavoju foreli. [entries|archive|friends|userinfo]
Sirmgalvis

[ website | My Website ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Kā es gatavoju foreli. [Feb. 5th, 2008|03:10 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Forele, ap 2, 5kg
Nomazgā, notīra zvīņas, sagriež 2cm biezos gabaliņos.
Saberž jūras sāli, pievieno piparus un austrumu garšvielu maisījumu zivīm.
Katru gabaliņu apviļā garšvielās un no abām pusēm iepakotu citronu šķēlīties ieliek traukā iemarinēties aptuveni uz trim stundām.

Zivs gabaliņus liek uz plāts, tiem virsū izspiež no citroniem sulu un šauj 220 grādu karstā cepeškrāsnī uz 40 minūtēm.
Var ik pa laiciņam pārliet arī ar baltvīnu.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]tante
Date:February 5th, 2008 - 03:25 pm
(Link)
nau pa daudz skaabuma??...
From:[info]perkons
Date:February 5th, 2008 - 03:27 pm
(Link)
Forelei un lasim tak piedien, manuprāt. Savādāk citrons jāspiež uz zivs, kad tā jau ir uz šķīvja, kas protams arī nav peļami.
[User Picture]
From:[info]tante
Date:February 5th, 2008 - 03:30 pm
(Link)
pareekjini - 3 stundas marineet dziiva citrona ielenkumaa, uzspiest papildus citronu sulu (pieljauju, ka dziivu), sausais baltviins - var jau buut, ka ir OK rezultaataa (kameer nau paproveec, spriest nedriixt - driixt tikaj pajautaat), bet mana kjeekja pieredze liek shaubities par skaabuma daudzumu..
[User Picture]
From:[info]omaars
Date:February 5th, 2008 - 03:32 pm
(Link)
nu nav dzīvs citrons, nevajag griezt to centimetrīgās škēlēs. Smalkas pusotra milimetra šķēlītes.
ir labi:) skābs nav itin nemaz, maigs kā maza pingvīna pēdiņa sanāk
[User Picture]
From:[info]tante
Date:February 5th, 2008 - 03:33 pm
(Link)
buushu paproveet kaadreiz.. laj galigi izdziitu no sevis shaubas par shito..;)
From:[info]perkons
Date:February 5th, 2008 - 03:32 pm
(Link)
Ar baltvīnu arī neesmu mēģinājis, bet pēc marinēšanas citronu ielenkumā, papildus citrona deva uz pannas nenak par ļaunu — ir ok.
[User Picture]
From:[info]omaars
Date:February 5th, 2008 - 03:33 pm
(Link)
ar to baltvīnu vajag baigi uzmanīgi, vajadzigs maigs vīns, citādi var sanākt skāde.
[User Picture]
From:[info]tante
Date:February 5th, 2008 - 03:34 pm
(Link)
ieskau kaadreiz paproveet zivtinju baltvinaa sataisiit - ja pareizas proporcijas - paljchiki obljizhesh.:)
[User Picture]
From:[info]omaars
Date:February 5th, 2008 - 03:35 pm
(Link)
dajoš recept
[User Picture]
From:[info]tante
Date:February 5th, 2008 - 03:37 pm
(Link)
ha!!.. lasiit manu cibu vaik, i buus teu ar laiku recept i ne viens vien..:)
man tur tagad jauna rubriku seerija panesaas - ar sikiem izskaidrojumiem cho pa chom un kaapeec..;)
zem acleegas, kanjushnja..;)