biešu zupa :
Stiprā liellopa (vai liellopa mēles) buljonā ar rupju rīvi ierīvē vārītas bietes, pievieno mazliet ķiploka, laima sulas, dažas saldētas laima lapas (ja nav - var likt drusku laima miziņas), mazu kriksīti malta koriandra un pavisam drusku čilli pulvera (tas svaiga ingvera vietā, kura nebija mājās). Uzvāra. Var ēst ar krējumu vai bez. Atkal - kārtējais dievu ēdiens. Spēcinošs arī slimniekiem, tikai pamperi pēc tam būs sarkani.
Tags: ēšana
Stiprā liellopa (vai liellopa mēles) buljonā ar rupju rīvi ierīvē vārītas bietes, pievieno mazliet ķiploka, laima sulas, dažas saldētas laima lapas (ja nav - var likt drusku laima miziņas), mazu kriksīti malta koriandra un pavisam drusku čilli pulvera (tas svaiga ingvera vietā, kura nebija mājās). Uzvāra. Var ēst ar krējumu vai bez. Atkal - kārtējais dievu ēdiens. Spēcinošs arī slimniekiem, tikai pamperi pēc tam būs sarkani.
Tags: ēšana
Comments
kaut kad gemosā bija, saldētas. tās ir ūberkrutas. bet droši vien var lietot arī kaltētas un tādas var nopirkt kaut vai stokmanī.
(Reply to this) (Parent)
un nav grūti... visu mūžu ēdām biešu zupu latviešu-klaisko, ar jau nebij slikta, mamma šāva klāt drusku etiķi. bet tad Dominikā dabūjām ar ingvēru un tad sākām eksperimentēt tālāk. tiešām ir lieliski, tikai pārspīlēt arī ar tām garšvielām nevajag, viss uz izjūtu, un lai biete neaiziet otrā plānā:)
(Reply to this) (Parent)
Izklausās lieliski. Kādu no Taviem iepriekšējiem dievu ēdieniem – fenheļa salātus – es, ņemot vērā mājokļa temperatūras izraisīto vēlmi tikai pēc silta ēdiena, modificēju par siltajiem salātiem, tas ir, gan fenheļa, gan seleriju kātu gabaliņus blanšēju. Arī baigi labi.
(Reply to this) (Thread)
un, jā, to buljonu, kad vāra, tad riktīgi daudz, pēc tam katru dienu var taisīt citu ātro zupiņu. var buljonu arī glabāt saldētavā.
(Reply to this) (Parent)