|
Mon, Jun. 29th, 2009, 04:03 pm
"Sestdienā" raksts par steikiem. Savu mūžu neesmu ēdis steiku un līdz šim tas manā sirdī neizsauca ne mazāko saviļņojumu. Tagad gribas pagaršot. Un pēc tā viņi man mēģina iegalvot, ka pieprasījums nosaka piedāvājumu? Mon, Jun. 29th, 2009, 04:09 pm watt
steiku arī jāprot ēst Mon, Jun. 29th, 2009, 04:13 pm sirdna
Steika ēšana manā jaunavīgajā izpratnē: a)ņem dakšu un nazi; b)nogriež gabalu; c)iebāž mutē, sakošļā un norij. Labticīgi pieņemu, ka pirms, pa vidu un pēc procesa ir darāms vēl kaut kas svarīgs. Kas? Mon, Jun. 29th, 2009, 04:17 pm watt
nu pirmkārt, pasūta ka būs rare vai medium rare = gaļa būs nepārcepta, pusjēla. un tad vēl tie steika varianti... Mon, Jun. 29th, 2009, 04:19 pm sirdna
Nujā, minētais raksts bija pilns ar visādiem noslēpumainiem angļu un franču vārdiem. To vien sapratu, ka riktīgi to gaļu sacept esot zaimošana. Mon, Jun. 29th, 2009, 04:25 pm watt
vispār es tikko izlasīju to rakstu laikam: ""Kad tu ej iekšā tajā restorānā, viens no skatlogiem ir ledusskapis. Un ledusskapī stāv gaļas gabali, kurus tu vari redzēt no ielas. Ja kāds latvietis tur ietu garām, domātu — ui, tā ir veca gaļa. Tā krāsa un "vate", kas tai pieaugusi! Bet tā ir tikai ārpuse. Kad dabū to mizu nost, tas ir kā banāns: griez un ēd!" -- bet baigi veselam tam dzīvniekam ir jābūt, lai jēlu gaļu šitā varētu ēst. bet ēst, protams, var. Mon, Jun. 29th, 2009, 04:28 pm wowow
Lielopu gaļā, atšķirībā no cūkas, parazīti nemetas. Es arī nezināju par to nostādināšanu bet tas varētu izskaidrot kāpēc pie mums Steiku haosā steiks ir sīkstāks un stiegraināks nekā visparastākajā Portugāles ceļmalas krogā. Mon, Jun. 29th, 2009, 04:28 pm vistu_zaglis
Te vienā no iecienītajiem krogiem šitas augstvērtīgs ēdiens — atnes jēlu liellopu uz karstas pannas tev. Raugi pats, cik gribi apcept, tipa. Tas gan nav par steiku tēmu, bet nekavējoši atcerējos un aizsapņojos par. Mon, Jun. 29th, 2009, 04:43 pm kramers
Pats galvenais ir uzdzeršana starp gaļas gabaliem! A ja nopietni: No liellopa filejas iznāk tik 5-6 normāli steiki (klasiskajā nozīmē)un jāmaksā šiem būtu ap 25-30 Ls/porcijā, bet tas ko mums mēģina iesmērēt šeit ir kārtējā pornogrāfija uz kulinarijas tēmu... Mon, Jun. 29th, 2009, 04:56 pm wowow
Labs steiks rietumeiropā maksā ap 15 eiro, glaunos iestādījumos 20-25 eiro Mon, Jun. 29th, 2009, 05:36 pm fedrs
Figņa! Ar pelmeņiem nekas nespēj sacensties! Mon, Jun. 29th, 2009, 06:53 pm biezpientaure
pagaidīšu, kamēr Rīgu sasniegs knedlīku un aknu desas kults. Apriebies skatīties uz mentalitātei svešajām steika un sušī ēstuvēm. Un nav jāizliekas, ka patīk ēst pusjēlu gaļu vai ka tiešām jūti vīnā riekstu-vaniļas mērces toņus vai ko tamlīdzīgu. Mon, Jun. 29th, 2009, 10:25 pm sirdna
Nu, aknu desa man garšo, bet labticīgi pieņemu, ka, tāpat kā steiks, šeit dabonamā ir parodija, zaimošana un pornogrāfija salīdzinot ar īsteno aknu desu. Wed, Jul. 1st, 2009, 11:11 am chirkainais
Tieši tāpat kā Rīgā dabūjamais, no blondīnes rokām pasniegtais un jau iepriekš sagatavotais 'kebabs'. |