šodien esmu labā noskaņojumā, tamdēļ padalīšos ar dažām labām, ātri pagatavojām receptēm. :
Smadzeņu maizītes: 400 gr. teļa smadzeņu, 3 karotes sviesta, sāls, pipari. Tātad, teļa smadzenes pusstundu mērcē aukstā ūdenī, notīra asinis un plēvītes; tad liek uz sietiņa, lai notek ūdens daļas. Katlā izkausē 3 karotes sviesta, piemet tējkaroti sāls un piparus, ieliek smadzenes, un leņām maisot vāra dažas minūtes. Tikko smadzenēm nozūd sārtā krāsa, tās tūliņ noņem no uguns un vēl karstas uzziež uz grauzdētas maizes.
Prinčmaizītes: Galda maize, 100 gr. teļa cepeša vai putnu gaļas atlieku, 100 gr mēles, 3 tējkarotes čestersiera, 100 gr sviesta, 1-2 tējkarotes sinepes, aspiks. Teļa cepeša vai putnu gaļas atliekas sakapā ar sālītu vārītu mēli un sajauc ar čestersieru, putās sakultu sviestu un sinepēm un uzziež grauzdētām maizes šķēlēm, kuras vēl izrotā ar dažādu krāsu aspiku.
Lai garšo!
Smadzeņu maizītes: 400 gr. teļa smadzeņu, 3 karotes sviesta, sāls, pipari. Tātad, teļa smadzenes pusstundu mērcē aukstā ūdenī, notīra asinis un plēvītes; tad liek uz sietiņa, lai notek ūdens daļas. Katlā izkausē 3 karotes sviesta, piemet tējkaroti sāls un piparus, ieliek smadzenes, un leņām maisot vāra dažas minūtes. Tikko smadzenēm nozūd sārtā krāsa, tās tūliņ noņem no uguns un vēl karstas uzziež uz grauzdētas maizes.
Prinčmaizītes: Galda maize, 100 gr. teļa cepeša vai putnu gaļas atlieku, 100 gr mēles, 3 tējkarotes čestersiera, 100 gr sviesta, 1-2 tējkarotes sinepes, aspiks. Teļa cepeša vai putnu gaļas atliekas sakapā ar sālītu vārītu mēli un sajauc ar čestersieru, putās sakultu sviestu un sinepēm un uzziež grauzdētām maizes šķēlēm, kuras vēl izrotā ar dažādu krāsu aspiku.
Lai garšo!
Comments
Aj, Tu ko.. Es brīvdienās mēdzu izklaidēties ar duncīti rokās - šad un tad notecinu asinis tāpt, šad un tad nodīrāju.. bet vislabāk cienu vēl siltus buļļa pautus... ;DD