skuka @ :
ņemam kādu liesu saldūdens zivi (es te atgriežos pie diētiskajiem ēdieniem, pie ļoti diētiskajiem), iztīrām. iekšā iebāžam paris daiviņu ķiploka, kādu loku, citronzāli, kādu citrona vai laima miziņu, ieberam drusku sāls, var ielikt burkāniņu, ja pietiek vietas. uzliekam uz lēzena šķīvja. blakus sakārtojam kādus nebūt dārzeņus pēc gaumes; brukānus, cukini, brokoļus... sparģeļus var...var sēnes. var arī kādu tomātiņu mazo. puķukāposts un kāposts gan nederēs. kam garšo paprika - var arī to. uzpilina mazliet sojas mērces. arī zivij iekšā bišķi iešpricē. kam patīk, var citas garšvielas uzbērt, pēc gaumes. tad to šķīvi liek uz vokpannas sieta, vokpannā ielej ūdeni. šķīvis nedrīkst visu sietu nosegt, pa malām jānāk tvaikam. uzliek vokpnannai vāku. tvaicē, kamēr gatavs. beigās uzmaļ svaigu melno piparu:)
vispār, attiecībā uz pildījumu un blakus stāvošajiem dārzeņiem - te var atraisīt fantāziju un ekesperimentēt, bet es uzskatu, ka visām garšām jābūt maigām, delikātām (tādēļ es personīgi papriku neliktu).
vispār, attiecībā uz pildījumu un blakus stāvošajiem dārzeņiem - te var atraisīt fantāziju un ekesperimentēt, bet es uzskatu, ka visām garšām jābūt maigām, delikātām (tādēļ es personīgi papriku neliktu).
Comments
|
kapēc kāpostus nevar?
(Reply to this) (Thread)
saproti, to grūti izskaidrot. vienkārši liekas, ka neder pēc garšas, nekomponējas. gan kāpostam, gan puķkāpostam ir ļoti spēcīga smarža, lai neteiktu - smaka, īpaši vārītiem (un tvaicētiem). kas varētu labi sapasēt ar spēcīgu gaļu, bet ne maigu zivi. kāposts vislabāk ar jēru, puķukāposts ar cūku un vērsi.
|
ā, saprotu, saprotu :) es domāju, ka nevar, jo viņi kaut ko sliktu dara
(Reply to this) (Parent)