[aptuveni par tēmu]

Jan. 11th, 2009 | 10:12 pm
From:: chaika

Neliels ieskats ierēdņu kabinetos visā pasaulē.
(NB: bildes skanētas, teksts apcirpts :cietusi kvalitāte)




Indija: Surešs Prasads, Old Secretariat Bihāras štata pārvalde. Viss darbs notiek pa faksu, jo šajā nodaļā datora nav.

(Dzimšanas gads: 1947, chetri bērni, mēnešalga: 136 eiro.)



Francija: Anželika Lambēra, pārvaldes darbiniece Pikardijas regjiona ciematā. Ierēdņiem ir garš atvaļinājums, pensijas ir 3/4 pēdējās algas, un jāstrādā tikai 35 stundas nedēļā.

(Dzimšanas gads: 1974, viens bērns, mēnešalga: 1200 eiro.)



Francija: Rožē Vašē strādā policijas Narkotiku apkarošanas departamentā Klermonferānā. "Kokaīns ir interesanta narkotika. Tā saved kopā ar politiķiem, māksliniekiem un rakstniekiem."

(Dzimšanas gads: 1957, divi bērni, mēnešalga: 2200 eiro.)



Jemena: Nadja Ali Džaita kautrējas par savu trūcīgo biroju Menāhas pilsētas pārvaldē, kas atrodas Harazas kalnu masīvā. Lauksaimniecības inženiere savām apmeklētājām nevar piedāvāt pat krēslu, uz kā apsēsties. Viņai pašai nav ne kalkulatora, ne telefona, kur nu vēl auto, ar ko biežāk doties izbraukumos uz ciematiem.

(Dzimšanas gads: 1969, trīs bērni, mēnešalga: 93 eiro.)



Jemena: Abdelazīza Ahmeda Muhammeda Al-Mudžāhida, Taizas apriņķa pārvalde. Al-Mudžāhida darba laiks beidzas ap diviem pēcpusdienā, jo tad vīri dodas saviesīgi pasēdēt un pazelēt katu. Lielākā daļa vīriešu ilgi spriež un diskutē, savukārt nelielais skaits iestādē nodarbināto sieviešu turpina darbu.

(Dzimšanas gads: 1966, divi bērni, mēnešalga: 91 eiro.)



Krievija: Ņina Petrovna Kovaļchuka mīl dabu un strādā Trubaševas finanšu iestādē aukstajā Tomskas apgabalā. Ar algu šā tā varot iztikt, toties atvaļinājums esot veselas sešas nedēļas.

(Dzimšanas gads: 1950, trīs bērni, mēnešalga: 108 eiro.)



Krievija: Ludmila Vasiļjevna Maļkova ir Tomskas mēra sekretāre dziļā Rietumsibīrijas vidienē, un darāmā viņai netrūkst. Uz maiņām ar kolēgji sieviete ik dienu nostrādā 12 stundas, ieskaitot sestdienu un svētdienu.

(Dzimšanas gads: 1959, viens bērns, mēnešalga: 285 eiro.)



Krievija: Jevgēņijs Ļeoņidovichs Bills ir vienīgais Šegarkas apgabala milicis. "Smagi noziegumi ir retums, bet ir problēmas ar alkohola lietošanu."

(Dzimšanas gads: 1796, viens bērns, mēnešalga: 163 eiro.)



Krievija: Nikolajs Romanovichs Panfjorovs ir Batkatas apgabala gubernators, aprūpē 3326 izkliedēti dzīvojošus pilsoņus.

(Dzimšanas gads: 1949, trīs bērni, mēnešalga: 195 eiro.)



ASV: Herolds Klintons-Stērroks ir Taileras šerifa labā roka - cilvēks visiem gadījumiem: vada biroju, meklē noziedzniekus un ar iemidzināšanas līdzekļa pielādētu ieroci, ko parasti glabā aiz sava rakstāmgalda, ķer arī izbēgušus buļļus.

(Dzimšanas gads: 1968, divi bērni, mēnešalga: 2000 eiro.)



ASV: Dede Makīherna vada Ostinas atļauju izsniegšanas iestādi Teksasā. Lai arī sievietei pienākas 13 atvaļinājuma dienas, viņa tās reti kad izmanto. "Pieteik tikai vienu nedēļu nebūt birojā, un darba jau ir divreiz vairāk."

(Dzimšanas gads: 1969, neprecējusies, mēnešalga: 4200 eiro.)



Bolīvija: Rodolfo Vilja-Floress ir intendants: tirgus un higiēnas iestādes virsuzraugs Betansonā, kur mīt 5000 iedzīvotāju.

(Dzimšanas gads: 1958, trīs bērni, mēnešalga: 105 eiro.)



Bolīvija: Konstantino Aijaviri Kastro ir Tingipajas provinces policijas priekšnieks, kura mitinās 750 iedzīvotāju. "Šeit ir ļoti mierīgi", atzīst Kastro. Ja noticis kāds nėgadījums, ar ko viņš netiek galā, Kastro skrien pie tuvējā monetu telefona un izsauc papildspēkus no departamenta galvaspilsētas Potosi.

(Dzimšanas gads: 1950, trīs bērni, mēnešalga: 73 eiro.)



Bolīvija: Džošua Galars Mendesa ir Betansonas policists. Bolīvieši ir neprasmīgi autovadītāji, tachu tur, iespējams, vainojami nenopietnie braukšanas eksāmeni: pāris jautajumi par teoriju, un tad katrs var doties ielās un praktizēties, ka māk.

(Dzimšanas gads: 1969, precejies, bērnu nav, menešalga: 89 eiro.)



Ķīna: Cjujs Šaofens ir Šaņdunas provinces Dzjininas pilsētas Sabiedriskās drošības biroja ārzemju nodaļas vadītājs. Viņam ir labi sakari: bez apstājas zvana mobīlais tālrunis, datoram ir interneta pieslēgums, un ārpusā pie durvīm stāv dienesta auto.

(Dzimšanas gads: 1964, viens bērns, mēnešalga: 290 eiro.)



Ķīna: Džans Maoguo ir Taiaņas tieslietu iestādes vertību un tiesību skolotājs Ķīnas centrālajā provincē Šaņdunā. Viņam līdzīgie ierēdņi strāda patiešām daudz - lielākoties sešas dienas nedēļā. Diemžēl alga inflāciju nespēj panākt.

(Dzimšanas gads: 1966, viens bērns, mēnešalga: 140 eiro.)



Libērija: Ādolfs Delanijs ir Liberijas galvaspilsētas Monrovijas policijas majors un jau 34 gadus nodarbojas ar satiksmes negadījumu rekonstruēšanu. Biroja tāfeles labajā pusē viņš uzskicē sadursmes norisi, kreisajā - katru rītu uzraksta kādu Bībeles pantu.
(Dzimšanas gads: 1940, chetri bērni, mēnešalga: 10 eiro.)

teksts: ~Vils Tinemans, foto: Juans Benings
http://www.laif.de/en/article/22656.html

Link | View all comments


Reply

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.