sapņojam


Reply To:

grāmata @ 19:53

[info]cannibalsmith posted in [info]sapnji:

Maģija un senās gurdības by Kasandra Īsona, Zvaigzne ABC. Cita starpā tur ir nodaļa par sapņiem. Tālāk seko izgriezums.

Apzināto sapņu veicināšana

Šādas veicināšanas mērķis ir nevis katru nakti sapņot apzinātu sapņus, jo tas var traucēt dabiskai sapņu attīstībai, bet šādi sapņot vienu vai divas reizes nedēļā. Labrežē uzskata, ka apzināto sapņu metodi var uzlabot ar vingrinājumu sērijas palīdzību. Te būs daži no šiem vingrinājumiem.
  • Sapņu atsaukšana atmiņā, pierakstot sapņus pamošanās brīdī vai nu nakts vidū, vai arī agri no rīta, ir nozīmīgs pirmais solis uz apzinātu sapņošanu. Tas ir svarīgi arī sapņu skaidrošanai, jo sapņa simbolus un tēlus var izmantot, lai vadītu cilvēka rīcību reālajā pasaulē.
  • Apzinātos sapņus var veicināt, īsi pirms iemigšanas iztēlojoties sapņu scenārijus un pēc pamošanās atkal atgriežoties nupat redzētajā sapnī.
  • Atrodoties atslābinātā stāvoklī, atsauciet atmiņā iepriekšējos apzinātos sapņus un izmainiet šo sapņu notikumus vai sapņa beigas. Tas ir īpaši svarīgi attiecībā uz sapņiem, kas atkārtojas.
  • Pirms aizmigšanas koncentrējiet uzmanību uz savu apņēmību nākamā nozīmīgā sapņa laikā apzināties, ka sapņojat.
  • Iztēlojieties sevi aizraujošā vai pozitīvas emocijas izraisošā sapnī, vai nu jau piedzīvotā, vai ar jaunu scenāriju.
  • Šīs vizualizācijas laikā radiet sapņa zīmi - kaut ko tādu, kas ikdienas pasaulē nemēdz notikt, - runājošu dzīvnieku, mirdzoši krāsainu ziedu vai lidošanas izjūtu.
  • Skaļi sakiet: "Kad parādīsies šī zīme, es sapratīšu, ka sapņoju," - un turpiniet veidot scenāriju.
  • Savas fantāzijas laikā divas vai trīs reizes izsauciet šo simbolu, ik reizes atkārtojot: "Kad parādās šī zīme, es atceros, ka sapņoju."
  • Ļaujiet sev ieslīgt miegā, taču paturiet prātā savu sapņu simbolu un savu apņemšanos apzināties sapni. Atkārtojiet savu nodomu lēni un hipnotizējoši kā mantru, lai tas būtu pēdējais, kas pirms aizmigšanas paliek jūsu apziņā.
  • Ja tonakt sapņos jūs savu simbolu neieraudzīsiet, tad iztēlojieties to tūdaļ pēc pamošanās un no jauna ieslīgsiet sapnī, lai apzināti izsauktu simbolu kā sapņa daļu. Turpiniet šo procesu ar vienu un to pašu sapņu simbolu, līdz beidzot tas parādās pats no sevis.
 

Your Reply:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.