sapņojam


Reply To:

kā atcerēties sapņus @ 00:35

[info]cannibalsmith posted in [info]sapnji:

No astral travel pamācības iemācījos šitādu paņēmienu, kā labāk atcerēties sapņus.
  1. Centies pamosties pats, bez modinātāja. Jā, darba dienās tas nav viegli paveicams. Vislabāk ir dabūt otru modinātāju, kas tikai īsi iepīkstas, un savu parasto modinātāju uzlikt uz 15 minūtes vēlāku laiku.
  2. Kad esi tikko pamodies, nekusties! Ja esi pamodies ar parastu modinātāju, ignorē viņu - lai pīkst. Domā par sapni.
  3. Piedomā pie katras lietas ko vēles atcerēties. Sāc ar pirmo, ko atceries. Parasti tas ir pēdējais notikums sapnī. Atceries, kas notika pirms tam. Un pirms tam. Un tā tālāk.
  4. Ja neko nevari atcerēties, tad skaiti pie sevis prātā mantru RAOM GAOM (rrrraaaaoooommmm gaaaaoooommmm tā stiepti) līdz prātā uzplaiksnī pirmā atmiņa. Tad mantru pārtrauc un atceries sapni iepriekš aprakstītajā kārtībā.
  5. Ir ieteicams sapni uzreiz pierakstīt, jo tas var izzust no atmiņas nepilnas stundas laikā. Ja nav kur pierakstīt, tad tev to stundu jāpavada pārdomājot sapni.

RAOM GAOM mp3 paraugs: novilkt / klausīties

(10.02.2006) Piebilde: Es esmu pamanījis, ka ir svarīgi pamosties (un tātad arī gulēt) ērtā pozā, kas nenoslogo ķermeņa daļas. Citādi pamostoties tu sāksi staipīties, pirms atcerēsies, ka nedrīst kustēties. Ieteicamā poza ir guļus uz muguras ar taisnām kājām un rokām gar sāniem. Es gan personīgi nespēju aizmigt šādā pozā.
poza

(14.08.2006) Piebilde: sekojoša papildus tehnika var uzlabot sapņu spilgtumu un līdz ar to padarīt tos vieglāk atminamus. Ejot gulēt, tu savā ierastajā aizmigšanas pozā turi acis vaļā un vienkārši skaties gaisā. Ja pamani, ka esi aizvēris acis, tad atver tās. Taču nenopūlies palikt nomodā. Pēc laika tu nemanot aizmigsi. Šī tehnika var arī izsaukt apzinātos sapņus.

(pēdējā redakcija: 14.08.2006)
 

Your Reply:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.