Mēs pret "slikti"
 
[Most Recent Entries] [Calendar View] [Friends View]

Sunday, February 20th, 2011

    Time Event
    10:53p
    Līvu akvaparks plāno iegādāties dažādas iekārtas par 1,5 miljoniem latu, arī sērfošanas simulatoru
    RĪGA, FEB 15, BNS - Viena no lielākajiem Baltijas reģiona ūdens un izklaides atrakciju kompleksiem "Līvu akvaparka" īpašnieks "Akvaparks" plāno iegādāties dažādas iekārtas par 1,556 miljoniem latu, tostarp sērfošanas simulatoru, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā publicētā informācija.
    No visām iekārtām sērfošanas simulators ir visdārgākais, un to plānots iegādāties no Kanādas uzņēmuma "Whitewater West Industries" par 948,8 tūkstošiem latu. Ķermeņa atveseļošanas iekārtas iecerēts iegādāties no Latvijas uzņēmuma "Termans" par 248,4 tūkstošiem latu, bet ūdens sagatavošanas, sildīšanas, cirkulācijas un attīrīšanas iekārtas uzņēmums gatavojas iegādāties no Latvijas uzņēmuma "Selekta" par 169 tūkstošiem latu.
    Gaisa apstrādes un siltuma atgūšanas iekārtu par 189,8 tūkstošiem latu savukārt paredzēts iegādāties no Latvijas uzņēmuma "Menerga Rīga", liecina IUB informācija.
    "Akvaparka" izpilddirektore Velta Lasmane aģentūrai BNS atzina, ka kanādiešu kompānijas iesniegtais piedāvājums par 948,8 tūkstošiem latu bijis lētākais no visiem, kas atbilduši kompānijas prasībām. Uzņēmums ar tādu cenu jau rēķinājies un prognozē, ka pirkums atmaksāsies.
    "Lai saglabātu konkurences priekšrocības, ir jāattīstās. Ir apdomāti vairāki attīstības projekti, un viens no tiem ir sērfošanas simulators," viņa norādīja un piebilda, ka "Akvaparks" kā pakalpojumu eksporta uzņēmums jauna produkta izveidei cer arī uz Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu atbalstu.
    Lasmane gan nevarēja pateikt, kad sērfošanas simulators varētu būt pieejams apmeklētājiem, sakot, ka tas ir atkarīgs no daudziem apstākļiem. "Bet, kad simulators tiks uzbūvēts, tas būs pieejams ikvienam, kas vēlēsies un atbildīs iekārtas lietošanas noteikumiem," apliecināja uzņēmuma pārstāve.
    Tāpat viņa informēja, ka ķermeņa atveseļošanas iekārtu, ūdens sagatavošanas, sildīšanas, cirkulācijas un attīrīšanas iekārtu un gaisa apstrādes un siltuma atgūšanas iekārtu iegāde ir tikai projektu līmenī. Lasmane pastāstīja, ka tās būtu paredzētas veselības profilaksei un rekreācijai, izmantojot hidromasāžas, krioterapijas un citas procedūras.
    "Lursoft" informācija liecina, ka "Akvaparks" dibināts 2000.gadā, tā pamatkapitāls ir 2,9 miljoni latu, bet lielākais īpašnieks - kompānija "Korporatīvā sabiedrība" (iepriekšējais nosaukums "Alīna) - 61,11%, kura lielākais īpašnieks savukārt ir Pēteris Šmidre. 2009.gadā "Akvaparks" strādāja ar 1,788 miljonu latu apgrozījumu un cieta 857,6 tūkstošu latu zaudējumus.

    << Previous Day 2011/02/20
    [Calendar]
    Next Day >>

About Sviesta Ciba