pajautaa

Money, money, money

« previous entry | next entry »
Jan. 9., 2007 | 01:13 am
posted by: klibaa_egle in pajautaa

Līdz šim man ir 1 konts Unibankā, bet gribu uztaisīt vēl vienu kontu, kur glabāt savu "neaizskaramo naudu". Tā kā no banku lietām man saprašana = 0, tad gribētu jautāt kādam gudrākam. Kurā bankā man būtu visizdevīgāk atvērt jauno kontu? Droši vien, ka naudiņu uz jauno kontu pārskaitīšu no Unibankas, laikam tad būtu prātīgāk vērt to otro kontu arī Unibankā, bet man sirds vairāk uz Hansabankas pusi nez kādēļ sliecas. Un tad nu - vai tam vispār ir kāda nozīme, kur man tie bankas konti, moš man nekas nav jāmaksā par pārskaitīšanu? Un vai var darīt tā, ka es vnk izņemu skaidru naudu no Unibankas bankomāta un aizstiepju uz Hanseni, lai iemočī viņu manā kontā? Bet tas akal baigais čakars.

Nu vienvārdsakot - lūdzu apskaidrojiet mani kas un kā! :)

P.S. Es centos skatīties arī to banku mājaslapās, bet no ekonomikas un visa, kas ar to saistīts, man metās pumpas, es apjūku, jūtos nelaimīga u.t.t.
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {12}

from: [info]liljabrik
date: Jan. 9., 2007 - 01:44 am
#

ir iespēja atvērt arī tādu papildkontu, par kuru nav atsevišķi jāmaksā.

Atbildēt


from: [info]liljabrik
date: Jan. 9., 2007 - 01:45 am
#

nu pajautā taču laipnajām bankas meitenēm.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]veejaslota
date: Jan. 9., 2007 - 03:14 am
#

Piemuldēs pilnas ausis, visu labo , bet par novilkumiem paklusēs.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]quasi
date: Jan. 9., 2007 - 10:32 am
#

ja to speciāli pajautās, tad arī pateiks

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]hessin
date: Jan. 9., 2007 - 02:46 am
#

AFAIK ,
man unibankā ir 2 konti, un kad es pārskaitu starp tiem naudu, tad man norauj 25 vai kaut kas ļoti tuvu santīmus. Pie pirmā slinkuma pārvarēšanas es nomainu banku :), bet īsti neesmu pārliecināta, ka citas ir labākas, lai gan dzirdēts, ka Hansabankā bankas ietvaros nav jāmaksā.

un hm.. uzmanīgi jāklausās tajās bankas meitenēs, viņām galu galā uzdevums ir pārdot pēc iespējas vairāk.

Atbildēt | Diskusija


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Jan. 9., 2007 - 09:17 pm
#

Man Hanzenē ir vairāki konti, un naudas skaitīšana bankas ietvaros nemaksā pilnīgi neko, kamēr es to caur internetbanku daru.

Atbildēt | Iepriekšējais


zveers

from: [info]lauwa
date: Jan. 9., 2007 - 07:30 am
#

un hansabankaa tu vari aiznest un ieskaitiit savu naudinju bez visaadiem atskaitiijumiem. pie tam tad parasti arii rindas tik pat kaa nav. :D ja skaitiisi no unibankas tad kaut ko noteikti atvilks, nez. Starp hansenes kontiem neatvelk ja skaita, kaa tas unibankai fig vinj zin.

Atbildēt


from: [info]quasi
date: Jan. 9., 2007 - 10:34 am
#

bet ja izņem no kartes bankomātā, man šķiet ka komisiju neņem. un ja ieskaita savā kontā, vismaz Parex cik esmu skaitījis sev, arī neņem komisiju...

Atbildēt


from: [info]janchix
date: Jan. 9., 2007 - 11:23 am
#

Man ir konti Hansa Un Parex.

Otru kontu taisīt citā bankā ir vērts tikai tāpēc, ka ja vienai bankai ir kādas problēmas (tehniskas vai juridiskas), tad pie kautkādas naudas tomēr tiksi klāt. Otrkārt, vēsture divās bankās ir labāk kā vienā. Tomēr ja tu kādu laiku esi aktvīs bankas klients (kaut vai reizi mēnesī ieskaiti naudu), tad vieglāk tikt pie citiem pakalpojumiem, un arī dažreiz dod izdevīgākus procentus,, kredītitem utml.

Ja tu netaisīs veikt noguldījumus (krāt naudu ar procentiem, tad gandrīž vienalga kurā bankā)

Ieteiktu ņemt Hansabanku - jo viņiem ir ļoti ērta internetbanka - es teiksim uz banku eju tikai tad, ja vajag parakstīt kādu papīru (tad arī eju pie savas klientu menedžeres bez rindas) vai ja vajag ieskaitīt kontā naudu (kas notiek ļoti reti).

Par komisijām neatbildēšu jo nekad neesmu īsti satraucies, bet ja pārskaitījums ir vienreiz mēnesīs, tad starp bankām būs kādi pārdesmit santīmi. Starp pārskaitījumiem hansabankas ietvaros komisijas nav.

Vēl viena lieta: Hansa, Krājbanka un Unibanka (ja nekļūdos) is noslēgta vienošanās par to, ka var naudu ņemt naudu jebkurā no šo banku automātiem bez komisijas. Tiesa dzirdēju ja citā bankā skaties konta atlikumu, tad gan ir komisija.

Ja tiešām uztrauc komisijas, tad iesaku uzrakstīt sarakstiņu ar lietām, ko taisies ar to kontu darīt un paprasi katria bankai cik ņem.

Hansa tev visticamāk paņems 2-3 LVL par debet karti + komisijas no pārskaitījumiem uz citām bankām.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]janchix
date: Jan. 9., 2007 - 11:24 am
#

hmm izlasīju un sapratu, sen neesmu rakstījis ar tik daudz kļūdām :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Jan. 9., 2007 - 09:20 pm
#

Saprast jau var :)
Tikai papildinājums - bez komisijas maksas naudu izņemt var arī Nord/LB vai kā nu tur atkal to banku sauc, kurai visbiežāk nosaukums ir mainīts ;-)

Atbildēt | Iepriekšējais


klibaa_egle

from: [info]klibaa_egle
date: Jan. 9., 2007 - 12:21 pm
#

vāj! nu paldies, tiešām ļoti izsmeļoši. nujā - tā kā man ir skaidrs, ko es gribu ar to kontu darīt, tad laikam tiešām vnk jāaiziet gan uz Unibanku, gan uz Hanzeni un jāpaprasa, ko viņi var man piedāvāt :)

Atbildēt | Iepriekšējais