entries friends calendar user info NSS Previous Previous Next Next
NSS cbb - 16. marts bija pareizā izvēle gan leģionāriem pagātnē, gan patriotiem tagadnē
Par spēcīgu, brīvu un taisnīgu Latviju!
deep
[info]nss_cbb
[info]deep
Add to Memories
Tell A Friend
16. marts bija pareizā izvēle gan leģionāriem pagātnē, gan patriotiem tagadnē
Kā jau paredzējām, 16. marta gājiena dalībnieki netika atzīti par likumpārkāpējiem.

Šodien, 17. maijā, izskatot vienu no safabricētajām lietām pret nepamatoti aizturētajiem latviešu patriotiem, Rīgas Centra rajona tiesa attaisnoja NSS priekšsēdētāja vietas izpildītāju Viktoru Birzi, pret kuru režīma iestādes uz apmelojoša protokola pamata bija ierosinājušas administratīvo lietu par piedalīšanos leģionāru atceres gājienā šāgada 16. martā.

V. Birzi mēģināja apsūdzēt par pārkāpumu, kas paredzēts Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa (LAPK) 175. pantā, tas ir, par ļaunprātīgu pretošanos policijas darbinieka likumīgam rīkojumam.
Tiesa pēc lietas materiālu izskatīšanas un V. Birzes nopratināšanas nesaskatīja nekādu pamatu piemērot viņam LAPK 175. pantu.

Tāpat 15. maijā tiesa par nesodāmu atzina NSS biedra Gata Druvaskalna rīcību.

Šis nav ne pirmais, ne pēdējais gadījums, kad valsts iestādes valdošo politikāņu uzdevumā sastādījušas protokolu ar analoģiski nepatiesu aizturēšanas iemeslu arī tiem nenotikušā gājiena dalībniekiem, kuri bez ierunām izpildīja policistu rīkojumus un labprātīgi devās uz policijas iecirkņiem.

Tāpat jāatgādina, ka līdz šim attaisnojošu spriedumu tiesa pasludināja jau gandrīz desmit 16. marta gājiena dalībniekiem, kas vēlreiz atgādina, ka partija un tās biedri likumu nav pārkāpuši. Ja partija ko ir pārkāpusi, tad tikai valdošās elites uzliktos informācijas blokādes rāmjus.

NSS kārtējo reizi ir pierādījusi, ka nepadosies režīma gļēvajiem mēģinājumiem apspiest tautas nacionālo pašapziņu.
profile
NSS cīņu biedri
User: [info]nss_cbb
Name: NSS cīņu biedri
Website: NSS
calendar
Back Oktobris 2007
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
links