July 5th, 2011


[info]knife_feminine12:09 pm - KOMPASS NR. 4 scenogrāfija/mūzika
Trešdien, 6. jūlijā plkst. 19:00 Totaldobže mākslas centrā, bijušās rūpnīcas VEF teritorijā notiks jau ceturtais pasākums jaunās mākslas prezentācijas pasākumu sērijā KOMPASS.

Pasākumā KOMPASS 4 ar savu nozaru aktualitātēm iepazīstinās divu festivālu vadītāji:

Gundega Laiviņa – jaunā teātra festivāla Homo Novus vadītāja; 
Viestarts Gailītis – jaunās mūzikas festivāla Skaņu Mežs vadītājs. 

Gundega un Viestarts ir uzaicinājuši iepazīstināt ar savu radošo darbību 

scenogrāfus – Artūru Arni, Reini Dzudzilo, Rūdolfu Baltiņu
un mūziķus – Mārtiņu Roķi, Kasparu Rolšteinu. 

Tikko atgriezušies no Prāgas Scenogrāfijas kvadriennāles jaunie scenogrāfi Rūdolfs Baltiņš, Artūrs Arnis un Reinis Dzudzilo sarunāsies par kvadriennālē pieredzēto un mēģinās ieskicēt scenogrāfijas attīstības tendences Latvijā un pasaulē. Sarunas laikā katrs mākslinieks iepazīstinās arī ar savu radošo praksi, jo kaut arī jaunieši visi vēl ir LMA Scenogrāfijas nodaļas studenti, viņiem visiem jau ir interesanta profesionālā pieredze gan neatkarīgos projektos, gan valsts teātros.

Mārtiņš Roķis ir jaunās paaudzes mūziķis, kas strādā ar skaņu dažādos kontekstos un veido abstraktas kompozīcijas un instalācijas. Viņa atsvešināto un reizēm trokšņaini hiper-psihedēlisko skaņu pasauli vairāk iedvesmo zinātne, tehnoloģijas, laikmetīgā māksla un filozofija, nekā Rietumu muzikālās tradīcijas un izteiksmes līdzekļi. Savas skaniskās idejas M.Roķis pārsvarā sintezē un realizē digitālajā vidē, apvienojot plānotas ģeneratīvas stratēģijas ar improvizācijas elementiem. Viņa patreizējo interešu lokā ietilpst skaņas uztveres un interpretācijas mehānismi, telpas un skaņas attiecības, audio ilūzijas, nestandarta skaņu sintēze. Informācija: www.martinsrokis.com 

Kaspars Rolšteins jau ilgstoši rosās nepieradinātās mūzikas lauciņā un ir izcēlies ar savu vēlmi sintezēt operu ar eksperimentālo mūziku. Pirmais šāds mēģinājums notika 1997.gadā, kad viņš kopā ar latviešu eksperimentālās mūzikas grandu Hardiju Lediņu radīja operu Rolstein on the Beach. Šoreiz viņš tiek aicināts, jo kopā ar Regnāru Vaivaru liek pēdējos akordus jaunai eksperimentālajai operai – Stokholmas sindroms, kuras pirmizrāde notiks 21.augustā projekta Survival Kit 3 ietvaros. 

Ieejas maksa KOMPASĀ – 1 LVL.

Pēc prezentācijām viesi varēs uzkavēties Mākslas Centra jumta terasē līdz saulrietam vai doties uz bāru ZIEMA, kas atrodas tur pat ap stūri un būs atvērts līdz saullēktam. Vairāk informācijas: http://www.totaldobze.com/ArtCenter/

Read Comments

Reply


From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:
kultūras pasākumi - Post a comment

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> User Info


> Go to Top
Sviesta Ciba