July 30th, 2010


[info]mukaci08:33 am - vācu mākslinieks aicina uz Glābšanas staciju Torņkalna mazdārziņos
No 1. līdz 8. augustam Torņkalna mazdārziņos Rīgā piezemēsies vācu mākslinieka Reinharda Krēla (Reinhard Krehl) vadītā Glābšanas stacija. Vācu mākslinieks, uzzinājis, ka Torņkalna mazdārziņi Rīgā vada savus pēdējos mēnešus, pirms dot vietu jaunām būvēm, nolemj ķerties pie Rīgas mazdārziņu spēka, skaistuma un īpatnībām, tāpēc mobilajā glābšanas stacijā, izmantojot dārzu resursus, darinās aizsargājošas un dziedējošas ziedes, eļļas, kas dārzu īpašniekiem palīdzētu veiksmīgāk sadzīvot ar gaidāmajām pārmaiņām. Pašgatavoto preparātu indikācijas – pret zaudējuma depresiju, pret saskarsmes problēmu izraisītu stresu u.c.

Svētdien, 1. augustā plkst. 16.00 Glābšanas centrā notiks dabas aptieķnieces Ievas Miežubrāles vadīta lekcija-darbnīca pilsētniekiem par mazdārziņu un balkondārziņu augu dziedniecisko spēku (kā dārzā sastopamos augus, arī nezāles var pielietot savas veselības uzlabošanai un skaistumkopšanai). Rādīs un stāstīs, kā taisīt tinktūras, ziedes, uzlējumus u.c. Savukārt 5. augustā Glābšanas centrā notiks diskusija - prāta vētra par nākotnes mazdārziņu.

Glābšanas centrs gaida viesus no 1. Līdz 8. augustam ik dienas no plkst. 14.00 līdz 20.00 Torņkalna mazdārziņos Rīgā, Vienības gatvē, aiz Torņkalna dzelzceļa stacijas (starp Jelgavas ielu un Vienības gatvi), kur ikviens aicināts iesaistīties gan ārstniecisko preparātu gatavošanā, gan sarunās par pilsētu. Vēlams līdzi ņemt kādas no nepieciešamajām izejvielām – sarkano āboliņu, timiānu, salviju, kliņģerīšu ziedu, pelašķus, asinszāli u.c. augus.

„Viens no svarīgākajiem projekta mērķiem ir aizsākt vai atbalstīt komunikāciju par dārziņu vērtību un to zaudējuma draudiem. Ja iespējams, ārstniecības augu vākšanas un izgatavošanas procesā jārada kopīga platforma informācijas apmaiņai par bailēm, pieredzi un rīcības stratēģijām aktuāla vai potenciāla apdraudējuma gadījumā,” saka Reinhards Krēls.

Ja ir jautajumi, atbildes būs - kaltetava@gmail.com
Akcijas rezultāts būs redzams Survivak Kit.

uz tikšanos!

Read Comments

Reply


From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:
kultūras pasākumi - Post a comment

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> User Info


> Go to Top
Sviesta Ciba