February 10th, 2010


[info]au_ra03:02 pm - ELEKTRAS 1 GADA JUBILEJAS BALLĪTE


Synapscape [de] http://www.myspace.com/synapticlandscapes

Hezzel [lv] http://www.myspace.com/hzzl

4th Error of the Unholy Necromancer

DJs:

SKD [minimal/kalte welle]
Rulls [industrial body beats]
Kleperis [technoid noises]
Chmokk [industrial tekk]


Synapscape ir viens no zināmākajiem vācu industrial kolektīviem.

Pirms projekta darbības uzsākšanas 1995.gadā tā dalībnieki Philipp Münch un Tim Kniep kopā ar topošajiem Asche, Morgenstern, M.O.A.T.A. Omen un The Rorschach Garden dalībniekiem veidoja formāciju Ars Moriendi – nozīmīgu parādību ‘90o sākuma vācu elektroniskās mūzikas pagrīdē.
Visus savus ierakstus Synapscape realizējuši uz Ant-Zen – viena no vadošajām novatoriskās elektroniskās mūzikas izdevniecībām Rietumos, un viņu diskogrāfijā ir 11 pilni albumi vai izlases ar skaņdarbiem, atskaitot 7” izdevumus. Sākot ar pirmo izdevumu, projekts mērķtiecīgi attīstījis savu skanējumu, ārdoties cauri elektroniskās mūzikas žanru barjerām, taču caurmērā saglabā sev raksturīgo rhythm-noise ievirzi, kas burtiski „iedod iekšās”. Jāteic, ka šajā stilā viņi līdzās Esplendor Geometrico, Winterkalte un Imminent ir vieni no stūrakmeņiem.

Synapscape uzstāšanās ir ļoti atraktīvas, enerģiskas un neaizmirstamas, tā dēļ viņi goda viesu kārtā teju vai visos Rietumeiropas ritmindustrijas festivālos, piemēram, Machinenfest, Decibelio, Schlagstrom, Elektroanschlag un arī ir īpaši viesi Amerikas kulta industriālās mūzikas patversmē Das Bunker un Kanādas festivalā Kinetik, arī vieni no uz pirkstiem skaitāmajiem, kurus atdzīst japāņu scēna. Punk enerģija, industrijas asums un sūrums ar sēcošu vokālu, asprātība ir veidojusi viņus par vadošajiem. Kopš viņu iepriekšējās uzstāšanās Latvijā „Rīgai 800” ietvaros ir apritējuši 9 gadi.

Jāpiebilst, ka Synapscape dalībnieki ir arī minimal wave/ synth pop formācijās Rasputeen un The Rorschach Garden, industrial/ noise projektos Monokrom, Templegarden’s (ar Moctan, Asche un Morgenstern), Cell Auto Mata (ar Celluloid Mata), The Invincible Three (ar Imminent), Rasputeen In Heavy Leather (ar Catholic Boys in Heavy Leather) Mandelbrot u.c.

Unholy Necromancer ir konceptuālu performanču projekts. Uzvedumi idejiski aizgūst ietekmes un iezīmes no biomehānikas, metafizikas, melnā humora un traģēdijas. Ironija un izpausmju forma tajās balansē uz absurduma robežām. Performances tiek titulētas kā nešķīstā nekromancera kļūdas ar kārtas skaitli un tiek uzskaitītas jauktā secībā.

Hezzel ir uzlecošs technoid industrial/ rhythm noise projekts no Olaines, kas visai ātri izpelnījās ievērību pateicoties net-relīzēm „Under Pressure” un „Magnets”. Trokšņritmi, izteiktas melodiskās un basa līnijas un iezīmes no dub, techno, noise un tribal. Hezzel ir arī dark ambient/ drone blakusprojekts Macabro. No šī vīra, izskatās, vēl daudz kas ir sagaidāms.

www.sturmmandat.com

Read Comments

Reply


From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:
kultūras pasākumi - Post a comment

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> User Info


> Go to Top
Sviesta Ciba