Martini People community's Journal
 
[Most Recent Entries] [Calendar View] [Friends View]

Tuesday, January 7th, 2003

    Time Event
    10:11a
    hope.less rekomendē
    noskaņas radīšanai: tveices pildītas vasaras piektdienas noslēgums. ērti atlaižoties elitāra tropisko salu restorāna sofās, martini people kolektīvs pēc noslēgtas ikdienišķi eleganto uzvaru sekvences velta vakaru tik pat elegantai atpūtai. fonā klusi skan neuzkrītošas džeza melodijas, daži sarunājas, kāds aizsmēķē un, mazliet atgāzis galvu, paveras griestu virzienā, lai patīskminātos par izsmalcināti rafinēto griestu seguma faktūru. oficiants (this time impersonated by a horrible cunt – me) līdz ar ierasto martini glāžu komplektu pienes menu un ar mazliet uzspēlētu, bet nenoliedzami galantu franču akcentu piedāvā vakara īpašo kulturālās atpūtas kokteili.

    the message: vakar vakarā sastapos ar apliecinājumu apgalvojumam, ka visas labās filmas tomēr nav paspēts uzņemt pagājušajā gadu tūkstotī. pirms kāda laika izlasīju [info]jerrym ierakstu par šo mūvi - 2001. gadā relīzoto Donnie Darko. JM gan savā postā bija vairāk akcentējis tieši saitu, kas, starp citu, tiešām arī ir ievērības cienīgs, bet, par filmu runājot, vienu varu teikt gandrīz droši – aptuveni apzinoties mp communitija kultūrvēsturiskās gaumes īpatnības un (vismaz atsevišķu indivīdu) teorētiski nojaušamās koordinātes uz pasaules un sabiedrības uzbūves fenomenu izpētes ass, varu droši ieteikt šo mākslas darbu nepalaist garām nevienam no jums.

    lai arī filmas kopējais stāsts, ņemts, distancējoties no noformējuma, noteikti nav kliedzoši klišejisks, tomēr, pilnīgi iespējams, ka pats par sevi tas tomēr nepretendē uz kādu īpašu oriģinalitātes statusu, toties, saplūstot ar paņēmienu kopumu, kā doma ir pasniegta, tas rada gandrīz divas stundas garu un, manuprāt, īsti mp-isku olīvīti. mani personīgi pārsteidza (un piesaistīja) filmas pārpildītība ar sīkām detaļām, kas katra ir piesātināta ar smalki asas ironijas esenci. tiek ar mazliet klusinātu sarkasmu apspēlēti, šķiet, gandrīz visi mp aprindās jau aprunātie pasaulē valdošie stereotipi un sabiedrībā mājojošie paradoksi, aizejot pat līdz filigrānai, nevainīgā dejā ietērptai child pornography propagandai.

    bet ok, pietiks man te umņečitj. =) filmas burvības būtību izstāstīt enīvei nav iespējams, tāpēc droši pasūtiet vēl dažas pudeles martini, velciet ārā savus DC softus, ķeriet Donnie Darko uz divxa un izbaudiet burvīga tropu saulrieta laiski apmirdzētu vērtīga kino vakaru. (tiem, kam DC ir liegts - just ask your dealer.)

    << Previous Day 2003/01/07
    [Calendar]
    Next Day >>

About Sviesta Ciba