Viena diena manā dzīvē

20.oktobris, Reikjavīka

Viena diena manā dzīvē

20.oktobris, Reikjavīka

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Sen gribēju, beidzot izdarīju. Ne tikai tāpēc, ka interesanti, bet arī tāpēc, ka ceru, vēl kāds saņemsies un šī komūna neatstieps kājas!



7:40 no rīta, kad nozvanīja modinātājs telefonā, centos nofoķēt laiku savā rokaspulkstenī. Biju vēl samiegojusies, tāpēc neredzēju bildes kvalitāti.
Pačurāju, nomazgājos, ierubīju radio. Nē, bojfrends vēl guļ, tāpēc es ielavos mazajā istabiņā un klusiņām iesūcu vakar vakarā uzprokrastinēto smūziju un multivitamīnu.



Brokastis ir svarīgākā ēdienreize jeb man ar smūziju nepietika, tāpēc ieēdu arī costco lēto musli ar negaršīgo mandeļu pienu.



Haha, izskatās arī negaršīgi! Tad es iztīrīju zobus, skat, lūk, šādi:



Tad es beidzot devos ceļā un, kad izgāju no mājas, man izdevās nofoķēt pulksteni, lai dokumentētu laiku, kā arī parādītu, kur es iešu. Neko daudz gan nevar saprast, bet priekšā ir stāvlaukums un studentu dzīvokļi/kopmītnes. Nedaudz tālāk arī universitāte.



Lekcija sākas 8:20, bet es ierados ap 8:15, lai apsēstos vislabākajā vietā, haha, bet var redzēt, ka nebija vajadzības steigties. Uz rīta lekciju diskrētajā matemātikā daudzi nebija varējuši ierasties.



Apsēdos pašā priekšā kā parasti, un pirmās 40 minūtes pagāja, klausoties par recursion. Tikko ierakstīju gūglē "recursion", domājot atrast šo vārdu latviešu valodā. Bet gūgle man saka "Varbūt vēlējāties sameklēt: recursion", un es piebāžu degunu pie ekrāna, bet nekādi nevaru ieraudzīt kļūdu sevis rakstītajā "recursion". Un tad es piespiežu gūgles variantu "recursion", bet nekas nemainās. Piespiežu vēlreiz un LOL google totally got me!
Enīvejz, ja tev ir lekcija 8:20, tad 9:00 tu ej stāvēt rindā pēc kafijas. Šoreiz rinda bija pavisam īsiņa:



Papildus kafijas foto ar kaffikort - nopērc kafijas kartīti 20 parastajām kafijām par 1.800 kronām un ietaupi *neatceros, cik* naudiņas! Ā, un tu vari liet to kafiju vienreizlietojamā papīra krūzītē ar plastmasas vāciņu vai parastā, hmm, mug ar Islandes universitātes logo, vai arī savā krūzītē. Tā kā klasēs ir atļauts ienest dzērienus tikai vairākkārt-lietojamos traukos, tad es nopirku to ecocup vai kā viņu sauc. Lai gan visi, gan studenti, gan pasniedzēji, iet ar savām kafijām visur, kur vien grib.



Es arī pačurāju! Un nofoķēju tualetes durvis no iekšpuses, jo, kamēr tu sēdi uz poda, tagad no 9. līdz 20.oktobrim tu vari lasīt par bezdzimuma tualetēm (haha, izklausās, ka tualetei ir dzimums). Tas ir Equality Days ietvaros. Pieejami ir tualetes teksti gan islandiski, gan angliski, esmu redzējusi pat dzejoli. Es nobildēju stāstu, kas beidzas ar "Es gribu čurāt mierā".



Otrā lekcija Computer Science notiek tur pat, nav pat jāpārsēžas. Un tagad, jūs neredzat, bet tā mācību telpa ir pilna, daži pat sēž bez galdiem aizmugurē uz papildu krēsliem. Viņi gan varētu atrast labākas vietas, kur iespraukties, bet jā, vienalga.



Šeit mēs mācāmies par to pašu recursion un ļoti ilgi apskatām Tower of Hanoi.



10 minūšu starpbrīdī apēdu kādu burkānu. Nākamās 40 minūtes bija pietiekami lēnas, lai zīmētu strīpiņas. Kursabiedrs teica, ka izskatoties, ka man ir mental disease, un piedāvāja savus antidepresantus.



Otrā lekcija beidzās 11:30 un matemātika bija jāgaida līdz 13:20, tāpēc es iekārtojos HT, lai ēstu un mācītos. Jo man patīk ēst.



Tās rīsu galetes ir ar sviestu un vegemite un, starp citu, arī uzprokrastinētas iepriekšējā vakarā.



Pirms lekcijas ap vieniem koplietošanas mikrenē uzsildīju bojfrenda gatavoto un sasaldēto sēņu risoto, izskatās atkal briesmīgi, bet bija ļoti ēdams.
Tad 13:20 sākās matemātika, kur tu sēdi un rēķini, un liec atbildes Socrative aplikācijā, un, ja kaut kas nav skaidrs, cel roku un kāds matemātikas students tūliņ būs klāt un tev visu paskaidros. Viņi ir ļoti jauki un centīgi, bet tikuntā man nepatīk neko prasīt, tāpēc tos dažus piemērus, ko nesapratu, es tā arī atstāju.
Ā, un tas notiek taaaai pašā mācību telpā.



Pēc pirmajiem pāris piemēriem man sāka nākt miegs, tāpēc bija atkal jāiet pēc kafijas. Šoreiz kafijas vietā nobildēju kāpnes uz otro stāvu:



Šīs spirālveida kāpnes ir slavenas ar to, kā viņas visiem riebjas. Pagājušonedēļ kursabiedrs man pastāstīja, ka tām kāpnēm pat esot feisbuka lapa, bet es tagad viņu nevaru atrast. Enīvejz, tu kāp pa tām kāpnēm tik neveikli un uz pakāpiena vari likt tikai vienu kāju, tāpēc izskatās, ka tu soļo or something, karoče nepatīkama pieredze. Es parasti no viņām izvairos.

Tā rēķināšana iet līdz 15:40, bet var iet prom agrāk. Man pietika plkst.15:25 un es gāju mājās.



Drusciņ var redzēt Reikjavīku tālumā un arī, cik daudz studentiem ir mašīnu. Nē, patiesībā, te nevar redzēt, cik tieši daudz to mašīnu ir, bet ir daudz.



Vēl mašīnas un studentu dzīvokļi. Es dzīvoju tai vislielākajā daudzstāvenē bildes vidū. Dzīvoju 4.stāvā, tāpēc, kad dodos UZ mājām, braucu ar liftu.



Kad te ievācāmies pirms pāris gadiem, lifts izskatījās pavisam normāls. Bet tad pirms aptuveni gada, kāds viņu aidzedzināja, un tagad pēdējā laikā visur tiek izmētāti atkritumi. HHhhhhhh, ļoti kaitinoši, sevišķi, kad kaimiņi savas misenes izliek pie durvīm, nevis aiziet līdz otram mājas galam, lai iesviestu tai kāviņsauc caurumā sienā.



Mājās mēģināju meditēt ar Headspace, jo, nu, jāatbombī tā nauda, ko par to aplikāciju samaksāju, lol. Esmu trešajā dienā Anxiety pack, bet nuuuuu ļoti grūti man iet. Šajā reizē es sāku rubīties ārā, bet reizē arī skaitīju savu elpu un ar pusaizmigušo domāšanu centos atrast formulu tai elpas skaitīšanai. Formulu skaitīšanai līdz 10, jā.



Apēdu banānu un dažus EuroShopper zemesriekstus, jo drīz došos uz science trip, un nekad nevar zināt, kad un ko tur dos ēst!
Tagad tikai jāsaprot, kā tikt līdz Islandes Meteoroloģijas centram.



Eju uz autobusu garām universitātes galvenajai ēkai. Īsākais ceļš būtu pāri lielajam zālājam, bet tur jābūt ļoti izveicīgam, lai izvairītos no zosu kakām.



Nokavējis tikai vienu minūti, ierodas mans autobuss numur viens:



Studentu autobusa kartīte derīga gadu un maksā tikai ap 50.000 kronām.



Pulkstens pieci, un esmu klāt. Tiekam sagaidīti ar svecītēm. Islandes Meteoroloģijas centrs aicināja 60 studentus ciemos, bet ieradāmies tikai 11. Tajā pašā laikā bija arī cits science trip uz kaut kādu IT firmu, kuru visi daudz labprātāk apmeklēja. But boy did they miss out! Mums bija svecītes!



Viņi nesen dabūja super computer, kas pieder Dānijai, bet ir uzstādīts Islandes Met. centra pagrabā. Dāņiem tika oficiāli prasīta atļauja, lai mūs varētu ielaist iekšā un paskatīties uz to super computer. Tuvāk par pusotru metru netikām, bet sajūta tāda svarīga, svarīga! Haha, bet nē, kruti 14 tonnas un aptuveni 25.000 laptopu jauda or something, es jau nezinu, prezentācija bija islandiski, hah.



Pēc tam, kad super computer bija apskatīts un viņam vairs nekas nedraudēja, mūs arī cienāja ar smalkām uzkodām un alu. Science tripos parasti ir daudz alkohola par brīvu, daži studenti arī tikai tāpēc viņus apmeklē. Par Islandes Met.centru bija izplatītas baumas, ka šeit nebūšot alkohola, bet to our surprise - bija! Man garšoja tas čehu alus, bet pudeli piebeigt nevarēju.

Plkst. septiņos viss beidzās, un izskatījās, ka man būs pusstundu jāgaida autobuss, bet kursabiedrs piedāvāja aizvest mani mājās, veiksmes stāsts.


Tieku mājās, uztaisu (Islandes) piparmētru tēju, atveru cibu (man noteikti vajag piedraugot vēl cilvēkus, citādi galīgi nav, ko lasīt), un pēc 5 minūtēm ir garlaicīgi. Mans bojfrends saka, ka tikai dumjiem cilvēkiem ir garlaicīgi, bet ko nu tur lai dara. Lūdzu, ievērojiet padomju savienības pret reliģiju vērstās propagandas plakātu BOGA NET. Es ieraudzīju internetos un gribēju pasūtīt, bet bojfrends aizgāja un izprintēja piecus (5in1), tāpēc tagad mums ir pieci.



Negribu bezgalīgi browsēt feisbuku, tāpēc sāku pildīt pirmo javascript mājasdarbu, kas ir visnotaļ izklaidējošs.



Iedzeru piektdienas tableti, skat, meņkas iet uz beigām, un zvana bojfrends, piedāvā iet pie draugiem spēlēt karkasoni.



Bojfrends un viņa draugs mani satikšot pa ceļam:



Sākam pļāpāt, karkasone aizmirstas, dzeram vīnu un uznāk miegs.



Vīns bija līdzi paņemts mūsējais, un te nekādu ciema kukuļu nav, ja neizdzēri, ko atnesi, tad stiep atpakaļ mājās. Un, protams, ka mēs šito vīna kasti neizdzērām.



Ļoti svarīgs foto - bojfrends grasās mani apskaut.



Noskatāmies vienu Dienvidparka sēriju ar roltonu un kitkatu.



Un beidzot var iet gulēt! Paldies par uzmanību.


Powered by Sviesta Ciba