[icon] Mājsaimnieču klubiņš - Komentāri
View:Jaunākais.
View:Arhivētais.
View:Draugi.
View:Par sevi.

Subject:Rauga miikla
Time:10:36
25 g svaiga rauga (tās mazās paciņas RIMI veikalos ir 50 gr.)
100 g sviesta (vai margarīna)
250 ml piena ( glāze un vēl mazliet)
500 – 600 g. augstākā labuma kviešu miltu (nu milti)
2 ēdk. eļļas
3 ēdk. cukura
1. tējk sāls

Ja vēlas, lai mīkla būtu mīkstāka, nevis trausla, augu tauku maisījuma vieta izmato eļļu, bet pienu aizvieto ar ūdeni (alu). 

1. Nelielā trauciņā sadrupini raugu, apkaisi ar 1 ēdk. cukura, un uzlej mazliet silta ūdens (nu vismaz istabas temperatūrā).
2. Izkausē sviestu, pielej eļļu, pieber sāli un atlikušo cukuru (2 ēdk.) Pa cik es mīklu mīcu lielā katlā, tad šajā katlā es ar to visu kausēju.
3. Uzsilda pienu un pielej tam izkausētajam sviestam/cukuram. Pienam jābūt siltam, bet ne karstam!! Izmaisi. Pielej raugu. Tam jau jābūt atmodušam un sākusam rosīties.
4. Šķidrumā iesijā apmēram vienu trešdaļu miltu, ar karoti rūpīgi izmaisa, pārklāj ar dvielīti un liek siltā vietā uz 30-40 minūtēm. Ierauga daudzumam jāpalielinās divas reizes.
5. Piesijā atlikušos miltus. Un tad mīca un skatas. Jābūt tā, lai mīkla neliptu pie rokam vai trauka malas. Ja līp, liek klāt vēl miltus. Divas reizes cepu, un abas man sanāca vēl vismaz 50 -100 gr.miltu salikt klāt. Un otrajā reizē pieleju vēl mazliet eļļas.
6. Izmīca, pārklāj ar dvielīti un liek siltā vietā uz 30-40 minūtēm. Mīklas daudzumam jāpalielinās divas reizes.

Nu un gatavs!! Njem rokaa siltu dziivu miiklinu un cepj kas nu ir sadomāts!! Man gan liekas, ka mamma taisiija kaut kā vienkāršāk, bet ar šo recepti sev priekšā jūtos droša un tiešām abas reizes sanāca labi.

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.

[icon] Mājsaimnieču klubiņš - Komentāri
View:Jaunākais.
View:Arhivētais.
View:Draugi.
View:Par sevi.